sreda, 2. septembar 2015.  17:35h
Pročitano 2340 puta

Terapijski centar u Udruženju “Na pola puta”

U Udruženju "Na pola puta" pre dva dana počeo je da radi Terapijski centar odnosno “senzorna” soba i soba za psihomotornu reedukaciju, za rad sa decom sa smetnjama u razvoju.

Ovo je prva senzorna i senzomotorička soba u južnom Banatu Ovo je prva senzorna i senzomotorička soba u južnom Banatu UG "Na pola puta"

Marina Kurilj iz ovog Udruženja kaže da su u pitanju sobe značajne za tretman kod dece i odraslih sa smetnjama u razvoju, autizmom, drugim pervazivnim poremećajima, kod hiperaktivne dece, dece sa motoričkim smetnjama.

Ovo je prva senzorna i senzomotorička soba u južnom Banatu i sada možemo da pružamo uslugu tretmana senzorne integracije i reedukacije psihomotorike, kaže Marina Kurilj.

Iz Udruženja “Na pola puta” pozivaju građane da doniraju igračke koje će se koristiti u radu sa decom, kao što su igračke za bebe, drvene igračke, didaktički materijali i igre, sportski rekviziti i dečije knjige.

Senzorna soba je opremljena različitim elementima koji stimulišu sva čula. 

U senzornoj sobi stimulišu se ili smiruju čula, u zavisnosti od potreba deteta, odnosno u zavisnosti od njihovih problema. Tako dolazi do smanjenja agresivnosti i relaksacije deteta, bolja je pažnja i učenje, izjavila je za TV Pančevo Dubravka Janić, defektolog-terapeut.

Sredstva za opremanje senzorne sobe omogućili su Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Grad Pančevo i strani donatori.

 

 

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00