četvrtak, 4. april 2019.  16:33h
Pročitano 718 puta

Održana prezentacija volonterskih programa za učenike

U Gradskoj upravi grada Pančeva održana je zajednička konferenciji za medije i prezentacija volonterskih programa za učenike.

S današnjeg predstavljanja u Pančevu S današnjeg predstavljanja u Pančevu Grad Pančevo

Konferenciji su prisustvovali Nemanja Rotar, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, Lena Mićić ispred Mladih istraživača Srbije i Mirjana Savkov, koordinator Kancelarije za mlade grada Pančeva.

U svom obraćanju prisutnima, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, istakao je važnost projekta i programa volontiranja, kao jednu u nizu aktivnosti Strategije i brige o mladima koje grad Pančevo sprovodi.

Lena Mićić je održala prezentaciju Mladih istraživača Srbije.

Od 4. aprila, svi zainteresovani volonteri i volonterke u Pančevu moći će da se raspitaju o mogućnostima volontiranja u inostranstvu, kao i prijave, u Kancelariji za mlade u Pančevu, Trg kralja Petra I 2-4 i u Domu omladine Pančeva-ORC, Svetog Save 10, u terminima od 08.30-15.00 časova.

Volonterski servis Srbije kao deo Mladih istraživača Srbije od svog osnivanja 1990. godine vrši razmenu volontera sa više od 90 zemalja sveta. Ove godine Volonterski servis Srbije slavi jubilej – 30 godina postojanja. Svake godine preko 500 volontera i volonterki iz Srbije učestvuje na volonterskim kampovima u inostranstvu i još toliko njih iz celog sveta poseti našu zemlju i volontira na kampovima u Srbiji kojih svake godine ima ne manje od 30. Najviše volontera i volonterki je između 18 i 30 godina i među glavnim motivima za odlazak na volonterske kampove navode dodatnu priliku da vežbaju jezik koji već uče, ali i da bolje upoznaju kulture, tradicije i običaje različitih zemalja. Prošle godine najviše volontera je išlo u Nemačku zatim u Španiju, Francusku, Italiju, Portugal.

Mladi istraživači Srbije su registrovani kao organizacija za mlade pri Ministarstvu omladine i sporta, a kao organizator volontiranja pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Podrškom Ministarstva omladine i sporta kroz program “Mladi su zakon” već pet godina organizujemo ne manje od 30 internacionalnih volonterskih kampova u Srbiji. Programi i projekti MIS-a se ostvaruju posebno među mladima i za mlade https://www.mis.org.rs/sr_lat/ko-smo-mi/.

 

0 mladi na kzn

 

Već 10 godina Mladi istraživači Srbije nastoje da programe volontiranja u inostranstvu učine dostupnim i zainteresovanim volonterima i volonterkama koji ne žive u Beogradu putem mreže partnerskih organizacija koje su kontakt tačke.

U novoj volonterskoj sezoni, mreži Kontakt tačaka Mladih istraživača Srbije pridružila se i Kancelarija za mlade grada Pančeva. Tim povodom organizovana je zajednička konferencija za medije.

 

IMG 0474

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00