sreda, 3. april 2019.  21:59h
Pročitano 1070 puta

Gradsko kviz takmičenje „Šta znaš o zdravlju“

I ove, kao i dugi niz godina unazad povodom obeležavanja 7. aprila – Svetskog dana zdravlja, Crveni krst Pančevo organizovaće gradsko kviz takmičenje „Šta znaš o zdravlju“.

Sve je spremno za takmičenje Sve je spremno za takmičenje Crveni krst Pančevo

Takmičenje će se održati 4. aprila (četvrtak) za učenike srednjih škola i 5.aprila (petak) za učenike osnovnih škola (7. i 8. razred) u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Ul. Žarka Zrenjanina br. 15. sa početkom u 10 časova. 

Ovogodišnji slogan kampanje obeležavanja Svetskog dana zdravlja je “Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“. 

Tim povodom će Crveni krst Pančevo 4. i 5. aprila organizovati predavanje na temu zdravih stilova života o čemu će govoriti Jelena Krstić, pedagog Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Gradsko takmičenje sa temom zdravlje Crveni krst Pančevo organizuje više od 20 godina, a osnovci i srednjoškolci uvek rado učestvuju jer su pitanja koja se tiču zdravlja ujedno i ono što je obuhvaćeno školskim gradivom te su to učenicima i učenicama bliske i uvek aktuelne teme. 

Naš grad će predstavljati na pokrajinskoj Smotri u Novom Sadu po odluci žirija jedan predstavnik iz svake kategorije. 

Smotra je revijalnog karaktera a cilj je da se mladi što više informišu o temi zdravlja. Pokrajinska smotra biće održana 10. aprila u sportsko poslovnom centru „Spens“ sa početkom u 11 časova.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00