sreda, 2. septembar 2015.  08:46h
Pročitano 1778 puta

Počinje “Dolovačka štrudlijada”

Promocijom na pančevačkom Korzou, danas od 9 sati počeće ovogodišnja “Dolovačka štrudlijada”. Danas i sutra od 9 do 14 sati moći ćete da probate čuvene štrudle i da se informišete o programu ovogodišnje manifestacije.

U petak, 4. septembra od 20 sati u prostorijama Udruženja žena u Dolovu biće otvorena izložba ručnih radova.

Na platou ispred Mesne zajednice u Dolovu, u subotu, 5. septembra, biće održan glavni deo 16. Štrudlijade.
Tog dana od 9 do 10.30 planiran je prijem štrudli za takmičenje, postavljanje štandova i doček gostiju, a zatim od 10.30 do 13 sati otvaranje manifestacije i kulturno-umetnički program.
U 13 sati biće proglašeni ovogodišnji pobednici u pravljenju štrudli u svim kategorijama i dodela diploma, pehara i zahvalnica.

Više od jedne decenije, uvek prve subote u septembru, u Dolovu se održava svojevrsna `oda štrudli` – manifestacija Dolovačka “Štrudlijada” u organizaciji Udruženja žena „Dolovke”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Pančeva i grada Pančeva, na kojoj više od stotinu žena -domaćica prikažu najlepše i najbolje štrudle, peciva i ručne radove.

Cilj ove manifestacije je očuvanje i popularizacija starih srpskih običaja, jela i kolača – posebno štrudle, koja je zaštitni znak i lokalni specijalitet.

Najatraktivniji deo manifestacije je prodajna izložba štrudli, kao i izložba ručnih radova, uz prateći kulturno-umetnički program, kažu u Udruženju žena "Dolovke".

U takmičarskom delu, za izbor najbolje štrudle, na osnovu raspisanih propozicija i kriterijuma, učestvuju žene i mnogobrojna udruženja žena iz Vojvodine i Srbije.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00