nedelja, 24. mart 2019.  17:08h
Pročitano 1862 puta

Dve decenije od početka NATO agresije obeležila i 72. specijalna brigada

U Domu Vojske u Pančevu danas je održana svečana akademija 72. specijalne brigade povodom obeležavanja dvadeset godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju. 

Svečana akademija održana je u Domu vojske u Pančevu Svečana akademija održana je u Domu vojske u Pančevu D. Zdravković

Otvorena je i izložba fotografija nastalih za vreme 78 dana bombardovanja 1999. godine. U pitanju je izložba fotografija autora Milana Čulića i koautora Dejana Zdravkovića. 

Izložene slike svedoče o vremenu kada je jedna evropska zemlja, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN razarana na pragu 21. veka. 

U Domu vojske održana je i svečana akedemija 72. specijalne brigade Vojske Srbije, kojom je obeležena dvadesetogodišnjica početka agresije. Pukovnik u penziji Miodrag Kapor kaže da Udruženje prijatelja 72. Specijalne brigade za glavni cilj ima negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije. Pukovnik Kapor je istakao da treba oprostiti, ali ne zaboraviti nikad.

U muzičko scenskom programu učestvovalo je Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, učenici muzičke škole „Jovan Bandur“, baletske škole „Dimitrije Parlić“ i KUD „Neolit“ iz Starčeva.

 

0 72 brigada pvo pscpd

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00