petak, 22. mart 2019.  20:51h
Pročitano 607 puta

NIS će u Pančevo uložiti 15 miliona kroz program "Zajednici zajedno"

Kompanija NIS u okviru ovogodišnjeg programa “Zajednici zajedno“ ulaže gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište). 

Tjurdenjev i Pavlov Tjurdenjev i Pavlov NIS Gaspromnjeft

Ovim povodom danas je u Domu Narodne skupštine Republike Srbije potpisan Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazumi o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima kompanija posluje. 

Sporazume su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi.  

 

Foto 9 svi potpisnici

 

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije je ovom prilikom pozdravio inicijativu kompanije NIS koja je sva sredstva programa „Zajednici zajedno“ usmerila u zdravstvo.

Kao ministar zdravlja uvek iskreno pozdravljam ovakve inicijative u okviru kojih se društveno odgovorne kompanije, poput kompanije NIS opredeljuju da pruže podršku zdravstvu u gradovima i opštinama širom Srbije u kojima posluju. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu uz neke nove pobede i aktivnosti nastaviti naše partnerstvo, rekao je Lončar.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a je rekao da je zdravlje dece i mladih dragoceno i naveo značaj ulaganja kompanije NIS u zdravstvene ustanove širom Srbije.

Naša prava dobit je najbolja moguća budućnost svakog deteta, a investicija u to nije obaveza, već privilegija. Uveren sam da će svi pozdraviti našu odluku da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama, sva sredstva iz programa „Zajednici zajedno“ u ovoj godini usmerimo upravo u zaštitu dečjeg zdravlja. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavise od ostvarene dobiti. Sigurni smo da oprema koju smo donirali zdravstvu u Srbiji, pre svega dečjim bolnicama, već daje dobre rezultate, rekao je Tjurdenjev.

 

Foto 5 turgenjev i pavlov pancevo

 

Među potpisnicima je i Grad Pančevo, a u ime lokalne samouprave sporazum je potpisao Saša Pavlov, gradonačelnik.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. Vodeći se činjenicom da je samo zdrava zajednica, jaka zajednica, NIS je ovogodišnji budžet u okviru programa „Zajednici zajedno“ u ukupnom iznosu od 116,5 miliona dinara, usmerio isključivo u oblasti zdravstvene zaštite dece i omladine, u lokalnim zajednicama u kojima posluje.

Od ove godine programu se pridružila i 13. lokalna zajednica – Plandište, čime NIS nastavlja da proširuje partnerstvo i prijateljstvo sa opštinama i gradovima širom Srbije. Na ovaj način kompanija želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima, posebno najmlađima.

U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini u kojima se program sprovodi, biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove.

O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ koji će trajati do 22. aprila, mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati konkursa biće objavljeni do 31. maja.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00