četvrtak, 21. mart 2019.  18:01h
Pročitano 955 puta

Maja Vitman: novac za završetak zgrade Zavoda za javno zdravlje Pančevo obezbeđen

Završetak radova na zgradi Zavoda za javno zdravlje Pančevo nije bio doveden u pitanju, posebno jer se taj projekat nalazi u Strategiji razvoja grada Pančeva kao krovnom strateškom dokumentu.

Maja Vitman, gradski menadžer Grada Pančeva Maja Vitman, gradski menadžer Grada Pančeva Pančevo MOJKraj.rs

Kako je Maja Vitman, gradski menadžer Grada Pančeva izjavila, novac je obezbeđen i vrlo brzo biće poznati detalji oko realizacije ovog projekta.

Pančevo je odgovorna lokalna samouprava koja ima svoj krovni strateški dokument, to je Strategija razvoja grada Pančeva, kojim je definisano i odgovorno ponašanje u oblasti zdravstva, što je potvrđeno i kroz projekat rekonstrukcije Internog odeljenja Opšte bolnice Pančevo. Jedna od aktivnosti je i nastavak izgradnje zgrade Zavoda za javno zdravlje u Pančevu. Sredstva su obezbeđena za nastavak radova o čemu će javnost i građani biti blagovremeno, tačno i u najskorije vreme obavešteni, kaže Vitman.

Kako je objasnila, sredstva u ovom konkretnom slučaju nisu obezbeđenja preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, već su obezbeđena kod drugog izvora finansiranja.

Preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine do sada su finansirani i sufinansirani brojni projekti u Pančevu, pa i projekat za Interno odeljenje Opšte bolnice, kao kapitalni projekat za Pančevo i Južni Banat. Sufinansirani su radovi na izgradnji saobraćajnice Crepajački put. Takođe, preko Uprave za kapitalna ulaganja finansirana je i 3. faza izgradnje saobraćajnice „7. Nova“, a sufinasiraju i završetak radova sportskog terena u OŠ Đura Jakšić u Pančevu. 

Iz Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine finansirana su i dva velika kapitalna projekta, odnose se na drugu i treću fazu izgradnje Potamiškog kolektora, podsetila je Maja Vitman.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00