sreda, 6. februar 2019.  19:11h
Pročitano 1244 puta

Uručeni sertifikati polaznicima kurseva za knjigovođe,krojače i gerontodomaćice

Nakon uspešno završenih obuka za knjigovođe, krojače i šivače i gerontodomaćice, Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je danas svečanu dodelu sertifikata polaznicima, u prostorijama Filijale Pančevo.

Uručeni sertifikati polaznicima obuka Službe za zapošljavanje Uručeni sertifikati polaznicima obuka Službe za zapošljavanje Pančevo MOJKraj.rs

To su trenutno deficitarna zanimanja pa se nadaju se da će uskoro pronaći posao. Obuka je trajala tri meseca i one su spremne za rad.

Obuke je uspešno završilo 15 lica, a polaznici su bili obavezni da obave razgovor sa svojim savetnicima kao i da budu prijavljeni na evidenciju nezaposlenih. Prednost su imala dugoročno nezaposlena lica sa niskim kvalifikacijama. 

Izvođač obuka je „Mokrogorska škola menadžmenta“ doo sa sedištem u Mokroj Gori sa angažovanim podizvođačima.

Sertifikate je polaznicima uručio direktor Filijale Pančevo NSZ Đorđe Lukač.

Isidora Ciculj uspešno je prošla obuku za šivače. Prve modele uradila je za svog psa. 

Ja sam to osmislila, imala sam kod kuće materijale i to sam iskoristila za svog ljubimca. Nisam umela da šijem, znala sam samo da udenem konac u iglu, međutim posle ovog kursa znam skoro sve, ispričala je Isidora koja razmišlja o tome da pokrene sopstveni biznis i da šije odeću za kućne ljubimce.

Vera Vodeničar iz Sakula, s teritorije Opštine Opovo, kaže da ima završenu osnovnu školu i da je na ovaj način unapredila svoje kvalifikacije te se nada i pronalaženju posla.

Radila sam kao gerontodomaćica, sviđa mi se taj posao našla sam sebe u tome. Volim da radim sa starima tako da mi nije bilo teško i da završim ovu obuku. Naravno da bih se zaposlila trebalo bi da imam i dokaz da sam prošla obuku i sada se nadam da ću uspeti da nađem posao u nekom od staračkih domova ili gde je već potreban radnik mojih kvalifikacija, rekla je Vera Vodeničar.

 

0 djordje lukac nsz

 

Prema rečima direktora Filijale NSZ u Pančevu, Đorđa Lukača, uvek se sprovodi obuka za deficitarna zanimanja a uz pomoć sredstava koja im odobri centrala. 

U Pančevu posao čeka oko 15.500 ljudi, mnogi od njih na posao čekaju godinama. Obuke za nezaposlene su jedan od načina na koji se možda može popraviti situacija i smanjiti taj broj. Prema našim podacima, oko 70 odsto onih koji prođu obuke i prekvalifikuju se ubrzo i dođu do posla. Pokušavamo na sve načine da ti ljudi steknu nove kvalifikacije i da prođu individualni plan zapošljavanja, idu na razgovor sa savetnikom kako bi dobili šansu da se zaposle. Mi tačno imamo podatke koja su suficitarna zanimanja, koja su deficitarna i radimo na tome da ljude prekvalifikujemo kako bi stekli nove veštine i kvalifikacije kako bi mogli da žive od svog rada, rekao je Đorđe Lukač, direktor filijale NSZ Pančevo.

U Pančevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje nadaju se da će ove godine uspeti da održe još nekoliko obuka. Prvenstveno za varioce, bravare i vozače.

 

ulaz u NSZ Pancevo

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00