subota, 19. januar 2019.  13:41h
Pročitano 1544 puta

Miloš Mihajlović prvi doplivao do časnog krsta

Miloš Mihajlović (18 godina) prvi je doplivao do časnog Bogojavljenskog krsta u Pančevu. Kao nagrada uručen mu je plašt nakon što se popeo na terasu.

Miloš Mihajlović Miloš Mihajlović Pančevo MOJKraj.rs

 

DSC 3160

 

Kako je sam rekao, Milošu je učešće u plivanju za časni Bogojavljenski krst oduvek bila želja, ali je uslov ispunio tek pre nekoliko meseci kada je postao punoletan.

 

DSC 3170

 

Divan je osećaj i velika čast učestvovati u ovakvoj manifestaciji. Veoma sam srećan i zadovoljan što sam prvi doplivao do časnog krsta. Preporučio bih i drugima da se prijave za plivanje, jer je zaista velika čast, rekao je Mihajlović.

 

Milos Mihajlovic prvi je doplivao do krsta u Pancevu

 

Pred početak plivanja 49 učesnika, među kojima je bilo i 13 predstavnika Vojske Srbije, celivali su krst pred početak plivanja za časni Bogojavljenski krst. Oni će svi plivati 33 metara, do čamca u kojem se nalazi časni krst.

 

DSC 3144

 

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg plivanja za Časni Bogojavljenski krst je Nikola Medan koji je krajem prošle godine napunio 18 godina.

Čim sam saznao da postoji plivanje za časni krst želeo sam da učestvujem, ali sam morao da se strpim dok ne budem punoletan. Bilo je divno učestvovati, ponovo ću se prijaviti i naredne godine, izjavio je Nikola Medan.

 

IMG 20190119 123608

 

Najstariji učesnik je 60-togodišnji Nenad Rajkov kome je ovo bilo drugo učestvovanje u manifestaciji.

Nisam se specijalno pripremao za ovo plivanje. Bavim se sportom, u ovim godinama redovno trčim. Ovo plivanje posvetio sam mojoj porodici, mom unuku i mojoj generaciji 107 iz Gimnazije, rekao je Rajkov.

Plivanje je održano u podne na tamiškom keju. Manifestaciju, koja je organizovana po sedmi put, otvorio je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, a o samom činu plivanja i Bogojavljenju govorio je stavrofor Radoslav Radmanović.

 

IMG 4b9cda0f284440f5ee59b6f820e7895b V

 

Pre dolaska na Tamiški kej učesnici su bili na Liturgijama u Uspenskom i Preobraženskom hramu, dok su organizatori položili venac na spomenik Stevanu Šupljikcu.

Organizatori plivanja za Časni krst u Pančevu su Uspenski i Preobraženski hram, Turistička organizacija Pančevo, Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje Srpska Sparta i sva preduzeća koja će pružiti podršku ovoj manifestaciji.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00