nedelja, 6. januar 2019.  18:10h
Pročitano 1010 puta

Održana serija predavanja o bezbednosti u saobraćaju

Na teritoriji grada Pančeva sproveden je projekat pod nazivom „Život te čeka, budi bezbedan u saobraćaju!“.

Predavanja su održana u Pančevu Predavanja su održana u Pančevu V.V.

U pitanju je projekat koji je realizovao Centar za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i Odeljenjem za saobraćaj Gradske uprave.

U okviru projekta održana su predavanja za učenike završnih godina srednjih škola na teritoriji grada Pančeva.  

 0 pancevo saobracaj

 

Na predavanjima mladi su imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa svim realnim opasnostima koje im svakodnevno prete u saobraćaju i načinima kako da se zaštite. Mladima je ukazano na opasnosti u saobraćaju koje mogu nastati usled vožnje pod dejstvom alkohola, umora i narkotika, kao i nepoštovanja ograničenja brzine. 

Takođe, istaknut je i značaj korišćenja sigurnosnog pojasa, kaciga za motocikle i bicikle kao i negativan uticaj upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje. 

 

0 Pančevo 8

 

Mladi su imali prilike da isprobaju naočare za simulaciju alkoholisanosti, umora i narkotika, kao i da se oprobaju u odgovarajućim vežbama i simulacijama koje prikazuju negativan uticaj alkohola, narkotika i upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje.

Cilj projekta bio je da se kroz organizovanje predavanja, a na osnovu konkretnih primera, mladima ukaže na opasnosti u saobraćaju koje mogu nastati usled nebezbednog ponašanja kao i nepoštovanja pravila saobraćaja, odnosno podstaći mlade da razmišljaju o posledicama svog ponašanja u saobraćaju i da se odgovorno ponašaju prema sebi i svojoj okolini. Ujedno to je bila prilika da se mladi nauče pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju i primeni stečenog u praksi.

 

Pančevo 2

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00