sreda, 26. decembar 2018.  21:40h
Pročitano 794 puta

Gradsko veće o planovima javnih preduzeća za 2019. godinu

Na sednici Gradskog veća Pančevo održanoj 26. decembra usvojeni su predlozi Programa poslovanja JP Gradska stambena agencija i JKP Mladost za 2019. godinu.

Gradsko veće Pančevo Gradsko veće Pančevo Pančevo MOJKraj.rs

Na istoj sednici članovi Gradskog veća usvojili su i planove rada za narednu godinu JKP Kačarevo, JKP Glogonj, JKP BNS iz Banatskog Novog Sela, JKP Kombrest iz Banatskog Brestovca i JKP Dolovi iz Dolova.

Usvojen je i Program „Ginekološka i pedijatrijska zdravstvena zaštita u naseljenim mestima“ Dom zdravlja Pančevo za 2019. godinu čime se nastavlja obezbeđivanje odlaska lekara specijalista u ambulante u naseljenim mestima. Usvojen je i Program „Zdravstveno-edukativna predavanja u vrtićima i osnovnim školama“ Doma zdravlja Pančevo za 2019. godinu.

Zbog donošenja Zakona o naknadama koji je stupio na snagu 16. decembra, članovi Gradskog veća usvojili su i Nacrt odluke o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje izvestila je članove gradskog veća o projektu „Uvođenje dvojezične nastave na srpskom i engleskom jeziku u ustanovama obrazovanja i vaspitanja na teritoriji AP Vojvodine“ koji se sprovodi u Pančevu u vrtiću Petar Pan i OŠ Sveti Sava. Ministarstvo prosvete priznalo je ovaj vid nastave, tako da on više nije projekat. Trenutno nastavu na dva jezika pohađa 111 učenika, a realizuje se u pet odeljenja.

Neke od tačaka dnevnog reda usvojenih na 221. sednici Gradskog veća naći će se i pred odbornicima na Skupštini grada zakazanoj za 29. decembar.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00