četvrtak, 20. decembar 2018.  18:43h
Pročitano 780 puta

Najboljim poznavaocima saobraćaja uručeni bicikli

Za odlične rezultate na takmičenjima u poznavanju saobraćajnih propisa pančevački đaci od grada na poklon su dobili bicikle.

Nagrađeni učenici s teritorije Pančeva na takmičenju Šta znaš o saobraćaju Nagrađeni učenici s teritorije Pančeva na takmičenju Šta znaš o saobraćaju N.P.

Pančevački đaci već godinama nižu uspehe na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Ove godine sedam učenika koji su ostvarili najbolje rezultate dobilo je od grada na poklon bicikl.

Član Gradskog veća zadužen za stambeno – komunalne poslove i saobraćaj Milenko Čučković uručio je nagrade u vidu bicikala i osvetljenja za bicikle učenicima osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, koji su osvojili medalje na okružnom školskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“. Za najbolje učenike na takmičenju, Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva je obezbedio novac za kupovinu sedam bicikala sa osvetljenjem.

Okružno takmičenje je ove godine održano u Uzdinu, u Osnovnoj školi „Sveti Georgije“.

Ovo je četvrta godina kako Grad Pančevo nagrađuje decu za postignute rezultate na takmičenjima iz oblasti saobraćaja, bilo da je reč o okružnom, republičkom ili međunarodnom takmičenju.

Učenici iz Pančeva koji su osvojili medalje u 2018. godini:

B kategorija:

1. Potkonjak Veljko, prvo mesto OŠ “Dositej Obradović”, Omoljica
2. Milenović Marija, prvo mesto OŠ “Miroslav Mika Antić”, Pančevo
3. Radanović Vukašin, treće mesto OŠ “Dositej Obradović”, Omoljica

C kategorija:

1. Živković Aleksandra, prvo mesto OŠ “Dositej Obradović”, Omoljica
2. Obućina Goran, prvo mesto OŠ “Sveti Sava”, Pančevo
3. Golubović Vuk, prvo mesto OŠ “Dositej Obradović”, Omoljica
4. Pavlović Nina, drugo mesto OŠ “Isidora Sekulić”, Pančevo

Član Gradskog veća Milenko Čučković čestitao je učenicima na osvojenim nagradama i na tome što su pokazali potrebno znanje u poznavanju saobraćaja i osnovnih saobraćajnih propisa.

Ovo takmičenje je odlična prilika da se kroz zanimljivu edukaciju nauče osnovna pravila učešća dece u saobraćaju, a pre svega razvijanja kod njih nečega što se zove saobraćajna kultura. Grad Pančevo je prepoznao značaj i važnost ovakve edukacije i takmičenja, tako da nastoji da u potpunosti podrži i predstojeće inicijative i aktivnosti u vezi sa edukacijom dece povodom bezbednog učešća u saobraćaju, kazao je Čučković.

„Šta znaš o saobraćaju?“ je takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja i osnovnih saobraćajnih propisa. Učenici se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova gde pokazuju osnovna znanja iz saobraćajnih propisa, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00