sreda, 5. decembar 2018.  13:09h
Pročitano 1268 puta

Zamenik pokrajinskog sekretara obišao škole u Pančevu

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Milan Kovačević i članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, Tatjana Božić, obišli su šest škola na teritoriji grada Pančeva.

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Milan Kovačević obišao je nekoliko škola u Pančevu Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Milan Kovačević obišao je nekoliko škola u Pančevu Grad Pančevo

Oni su obišli: Elektrotehničku školu “Nikola Tesla”, ŠOSO “Mara Mandić”, Osnovnu školu “Bratstvo jedinstvo”, Baletsku školu “Dimitrije Parlić”, Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj” i Poljoprivrednu školu “Josif Pančić”.

U poljoprivrednoj školi Josif Pančić zamenik pokrajinskog sekretara, Milan Kovačević, rekao je da je Pančevo jedna od 45 lokalnih samouprava koje Pokrajinski sekretarijat u svom planu obilazi i do 25. decembra će obići sve ustanove obrazovanja na teritoriji AP Vojvodine. 

To su predškolske ustanove, domovi učenika, osnovne škole i sve srednje škole. Mogu da kažem da sam zadovoljan inicijativom lokalne samouprave o aktivnostima koje realizuju i koje imaju u planu. Jedna od ključnih inicijativa koja je zaživela ovim posetama, i u saradnji sa lokalnom samoupravom, je inicijativa izgradnje novog Doma učenika gde ima realnih potreba u odnosu na smerove koji se upisuju u srednje stručne škole, rekao je Kovačević.

Kako je objasnio, u pitanju je radna poseta i ujedno je to bila prilika da se razgovara sa kolegama, da se izađe na teren i da se vidi koji su to problemi sa kojima se prosvetni radnici susreću, gde i na koji način pokrajinski sekretarijat njima može da pomogne u organizaciji nastave i stvaranju što boljih uslova i ambijenta, kako za učenike, tako i za nastavnike.

 

0 polj skola u pvo poseta

 

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje je izjavila da grad Pančevo vodi računa o školama i da škole u Pančevu nemaju za sada finansijskih poteškoća, jer grad izdvaja za tekuća održavanja. 

Naravno postoji problemi u školama, pre svega nedostatak prostora i potrebne nadogradnje. Predvideli smo izradu projektno – tehničke dokumentacije i nadamo se da ćemo u narednom periodu moći da konkurišemo za neke veće investicije. Takođe, kapaciteti škola se šire uporedo sa razvojem savremene tehnologije, tako da su potrebni novi smerovi, pa tako i nove radionice i oprema. Naše škole učestvuju na konkursima koje raspisuje Pokrajina, dobijaju sredstva i to nam zaista znači, rekla je Božić.

Poseta je realizovana u okviru projekta „Sekretarijat bliži školskim klupama” koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00