ponedeljak, 19. novembar 2018.  20:55h
Pročitano 782 puta

U akciji „Otpad odvoji poklon osvoji“ prikupljeno 300 kg pet ambalaže i limenki

Kao vid podrške Uniji mladih iz Jabuke i firmi ,,Ekostar pak“, koji su u prethodna dva meseca na zelenoj pijaci organizovali akciju „Otpad odvoji, poklon osvoji“ zaposleni u JKP ,,Higijena“ donosili su pet ambalažu i limenke u Reciklažni centar.

I radnici Higijene donosili su PET ambalažu i limenke u okviru akcije "Otpad odvoji, poklon osvoji" I radnici Higijene donosili su PET ambalažu i limenke u okviru akcije "Otpad odvoji, poklon osvoji" JKP Higijena

I zaposleni u Higijeni koji su u petak, 9. novembra doneli određene količine PET ambalaže i limenki u zamenu su dobili po ceger načinjen od reciklabilnih materijala.

Аkcija je imala za cilj da promoviše značaj recilaže i zaštitu životne sredine, odnosno da motiviše građane da smanje upotrebu plastičnih kesa, istakla je Kristina Cvejanov predstavnik firme ,,Ekostar pak“, i dodala da je odziv građana Pančeva bio izuzetno dobar što ukazuje je sve veći broj sugrađana svestan da nije dovoljno samo reciklirati već i izbaciti iz upotrebe štetne materijale.

Tokom dvomesečne akcije na zelenoj pijaci podeljeno je 1.500 cegera i prikupljeno blizu 300 kilograma PET ambalaže i limenki. Objašnjenja radi, treba reći PET i alumnijumske limenke koje zauzimaju jedan metar kubni zapremine imaju prosečnu težinu oko 30-35 kilograma, tako da 300 kilograma izdvojenog ambalažnog otpada ne zauzima oko 10 metara kubnih na telu sanitarne deponije.

Autor:  Z.M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00