sreda, 14. novembar 2018.  12:52h
Pročitano 365 puta

U Pančevu sproveden projekat o reciklaži limenki

Udruženje građana "IMPULS" Romske integracije žena Pančevo tokom 2018. godine sprovelo je projekat „Cirkularna ekonomija: o reciklaži limenki“.

Reciklaža limenki je veoma važna Reciklaža limenki je veoma važna Boško Bunuševac

Projekat je podrazumevao organizovanje obuke za građane, prvenstveno mlade, na teritoriji Grada Pančeva o značaju reciklaže limenki, praktični rad na terenu sa građanima, i štampanje promotivnog materijala o reciklaži limenki u vidu informativnih flajera.

Kako su saopštili iz Udruženja, glavni cilj projekta bio je unapređenje i razvijanje navika građana da limenke razvrstavaju na mestu nastanka, u svojim domaćinstvima, kafićima i javnim manifestacijama, tako što će ih odvajati na posebno mesto namenjeno za limenke iz koga bi kasnije one mogle biti distribuirane na reciklažu.

Ostali ciljevi projekta bili su podizanje svesti i informisanje građana u oblasti zaštite životne sredine i reciklaže limenki i poziv na aktivni pristup u prikupljanju reciklabilnog materijala od alumijuma, odnosno limenki.

Projekat je nastao sa idejom da se organizuje obuka za zainteresovane građanke i građane, pre svega romske populacije, ali i drugih zainteresovanih o značaju reciklaže limenki čime bi oni dobili više informacija i znanja iz oblasti zaštite životne sredine, primenjene ekologije, zelene ekonomije i reciklaže, a time možda i ideju za pokretanje sopstvenog posla ili hobija za dodatni izvor prihoda.

Članovi udruženja „Impuls“ informisali su o reciklaži limenki dvadesetak ljudi koji su bili prisutni na obuci. Oni su saznali i kako mogu da pokrenu sopstveni posao u sektoru reciklaže uz podsticajna sredstva koja obezbeđuju Grad Pančevo, AP Vojvodina i Nacionalna služba za zapošljavanje. U terenskom delu građanima je podeljeno 1.000 flajera o važnosti reciklaže limenki. Na Zelenoj pijaci je organizovana akcija prikupljanja limenki u saradnji s JKP Higijenom.

Projekat je sufinansiran na konkursu Grada Pančeva u 2018. godini za projekte udruženja građana iz oblasti ekologije.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00