utorak, 13. novembar 2018.  19:21h
Pročitano 689 puta

Uručeni ugovori lokalnim samoupravama za programe unapređenja položaja Roma i Romkinja

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas, 13. novembra, ugovore predstavnicima lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva na dva konkursa za programe unapređenja položaja Roma i Romkinja.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, među kojima je i Pančevo Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, među kojima je i Pančevo AP Vojvodina

Kako su problemi romske populacije najčešće ostavljeni lokalnim samoupravama da ih procene i nađu rešenje, kroz projekte i sufinansiranje pokušavamo da motivišemo lokalne samouprave na rešavanje tih problema, istakao je Vuletić.

Za angažovanje koordinatora za romska pitanja odobreno je pet projekata, u ukupnom iznosu od 1.200.000,00 dinara u opštinama Vršac, Senta, Bačka Palanka, Ruma i Novi Bečej.

Angažovanjem koordinatora pokušavamo da napravimo kontakt i posredujemo između pripadnika romske populacije i organima uprave. Pored ovog, realizovan je i konkurs za izradu i realizaciju lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Roma u oblasti stanovanja, u iznosu od 3.000.000,00 dinara, čime ćemo pokušati da rešavamo jedan od najčešćih problema romske populacije – stambeno pitanje, rekao je Vuletić. 

Ovogodišnjim konkursom sufinansirane su lokalne samouprave Bački Petrovac, Senta, Sremski Karlovci, Bačka Palanka, Pančevo, Kikinda, Subotica.

 

13112018 Vuletic dodela ugovora 7

 

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović je istakla da je na ovaj način lokalnim samoupravama omogućena dodatna podrška i istovremeno je predstavljen primer partnerskog i odgovornog odnosa svih nivoa vlasti prema romskoj zajednici.

Autor:  AP Vojvodina
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00