petak, 9. novembar 2018.  21:32h
Pročitano 1974 puta

Mašinska škola obeležila 72 godine postojanja

U Mašinskoj školi „Pančevo“ profesori i učenici, u prisustvu brojnih gostiju, obeležili su 72 godine postojanja ove obrazovne ustanove.

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole Pančevo na proslavi dana škole Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole Pančevo na proslavi dana škole M.S.

Dan škole obeležen je prigodnim sportskim aktivnostima i predstavljanjem značajnih ostvarenja učenika ove škole.

Na proslavi Dana škole, u ime gradonačelnika Saše Pavlova i lokalne samouprave, učenike i zaposlene pozdravila je gradska menadžerka Maja Vitman. Ona je istakla da Mašinskaškola može da se pohvali da su jedna od retkih vaspitno-obrazovnih ustanova koja je u prethodnom periodu istupila iz okvira klasične srednje stručne škole.

Ova škola je tokom svih ovih godina rada, zalaganjem kako sadašnje, tako i prošle garniture upravljanja, stekla divno iskustvo i stvoren je veliki entuzijam koji se prenosi kako na saradnike, tako i na učenike. Mogu slobodno da kažem da se on prenosi i na sve nas u gradu. Želim prevashodno učenicima Mašinske škole da ukažem na to da sve ono što rade i za šta se zalažu, doneće rezultate. Vaš jedini zadatak jeste da učite, da crpite znanje i usvajate veštine vaših profesora, koji su, a to vam mogu slobodno reći na osnovu svih dosadašnjih obilazaka s potencijalnim investitorima, dobili najviše ocene naših stranih partnera. Vidi se prosperitet. Slažem se s ocenom koja prati ovu pančevačku stručnu školu – da je prevazišla okvire srednje stručne škole načinom rada, prenosom informacija, zalaganjima i ostvarenim idejama. Kada to kažem, mislim, pre svega, na to da je Mašinska škola daleko iznad nekih opštih okvira, kriterijuma i standarda koji krase većinu srednjih stručnih škola. Imate fantastičan potencijal i na vama je da iskoristite to što vam se ovde pruža. Diploma ove škole je ulaznica za vašu budućnost, poručila je gradska menadžerka Maja Vitman.

Ove godine Grad Pančevo obezbedio je više od dva miliona dinara za adaptaciju prostora koji je pretvoren u medijateku. Radovi su završeni krajem leta i od 1. septembra učenici mogu da koriste učionicu veličine 145 kvadrata koja ima široku namenu takozvanu medijateku.

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da je rekonstrukcija prostora u medijateku obavljena na zahtev direktora škole.

 

0 masinska skola dan skole Maja Vitman

 

Ove godine, na osnovu zahteva direktora Nenada Dojčinovića, lokalna samouprava je odobrila sredstva za adaptaciju prostora medijateke. Naravno, naša odluka je utemeljena i na činjenici da nemačka kompanija ZF u vašoj školi vidi neophodnog partnera za ostvarenje njihove vizije razvoja industrijskog kompleksa u severnoj zoni. Predstavnici ove kompanije izrazili su nameru da se u Mašinskoj školi „Pančevo” obavlja deo obuke za njihove buduće kadrove. Medijateka nije bila funkcionalna. Sada, nakon rekonstrukcije, dobili ste prostor za prezentacije i još jedan kabinet neophodan za obavljanje stručne nastave. Tokom izvođenja radova vodili smo računa i o bezbednosti učenika. Realizacijom ovog projekta izvršena je zamena celokupne elektromreže i postavljena je nova instalacija s led rasvetom. Rekonstruisani su zidovi, postavljen je nov plafon i urađen je nov pod, objasnila je Maja Vitman, i dodala da se nada da će rekonstruisan prostor medijateke omogućiti i učenicima i profesorima prijatniji boravak i rad u školi.

Nefunkcionalni i ruiniran prostor postao je jedna velika učionica koja ima široku namenu. Nenad Dojčinović, direktor škole istakao je da su uređenjem medijateke učenici dobili savremenu učionicu.

Praktično može da se koristi za razne kongrese, sastanke, javne skupove kako za potrebe škole tako i za potrebe Grada. U našoj školi su svi smerovi popularni: bravar, zavarivač, mehaničar motornog vozila, tehničar drumskog saobraćaja. Mi smo mašinsko-saobraćajna škola. Tehničar mehatronike zadire i u područje elektrotehnike i elektronike, objasnio je direktor Dojčinović.

Učenici koji završe Mašinsku školu mogu da nastave i studije. Oni koji ipak odluče da ne nastave dalje školovanje, imaće zanat u rukama i zahvaljujući dualnom obrazovanju koje se sprovodi u ovoj školi i sticanju prakse lako dođu do zaposlenja.

Mašinsku školu Pančevo trenutno pohađa blizu 900 đaka, a svake godine vlada veliko interesovanje za upis na sve obrazovne profile koji u ovoj srednjoj školi postoje.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00