četvrtak, 8. novembar 2018.  16:03h
Pročitano 1059 puta

Dan grada Pančeva: uručene Novembarske nagrade

Svečanom akademijom u Kulturnom centru, Grad Pančevo obeležio je svoj dan i stogodišnjicu od oslobođenja od Austrougarske u Prvom svetskom ratu.  

Uručene Novembarske nagrade ovogodišnjim laureatima Uručene Novembarske nagrade ovogodišnjim laureatima Pančevo.MOJKraj.rs

Svečanost u dvorani Kulturnog centra počela je nastupom Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva izvođenjem himne „Bože pravde“.

Gradonačelnik Saša Pavlov zahvalio se svim gostima koji su uveličali ovaj značajan praznik, a potom je Pančevkama i Pančevcima čestitao Dan grada. On je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što ispred grada Pančeva otvara svečanu sednicu, podsetivši na ono što je urađeno u prethodnom periodu, a pre svega ističući dolazak nemačkog investitora ZF u naš grad.

Pavlov je dodao da je zahvaljujući velikim zalaganjima i naporu, Pančevo danas prepoznato kao jedna od najinovativnijih, najtransparentnijih i najpristupačnijih uprava u Srbiji. 

On je rekao da je sada dolaskom investitora znatno smanjena nezaposlenost i da se uskoro očekuje i završetak radova na sređivanju Opšte Bolnice.

Povodom Dana grada uručene su i Novembarske nagrade za izuzetna dostignuća. Novembarske nagrade za 2018. godinu uručene su Nikoli Vlajiću za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti,  Daliborki Bojković Breti, za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja, dr Dragiši Đorđeviću, za izuzetan doprinos u oblasti medicine i Ivanu Ivačkoviću, za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti.

U kulturno-umetničkom programu osim PSCPD-a nastupili su Tamburaški orkestar i KUD Stanko Paunović.

Dan Grada Pančeva obeležava se u sećanje na dan kada je vojska kraljevine Srbije, na čelu sa kapetanom Petrom Aračićem, oslobodila Pančevo od Austrougarske vlasti.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00