četvrtak, 8. novembar 2018.  15:51h
Pročitano 2403 puta

Puštena u saobraćaj obilaznica oko Bavaništa u prisustvu premijerke Ane Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas, otvarajući obilaznicu oko Bavaništa, kod Kovina, da je u poslednje četiri godine, uz veliki broj lokalnih puteva, izgrađeno i 160 kilometara auto-puteva, a da će do kraja godine biti završeno još oko 30 kilometara takvih saobraćajnica.

Premijerka Ana Brnabić pustila je danas u saobraćaj obilaznicu oko Bavaništa Premijerka Ana Brnabić pustila je danas u saobraćaj obilaznicu oko Bavaništa www.srbija.gov.rs

Brnabić je istakla da je izgradnja putne infrastrukture važna za dolazak investitora i otvaranje domaćih firmi, ali i da bismo imali više radnih mesta i veće plate.

Ona je ukazala na to da je u poslednje četiri godine izgrađeno više auto-puteva nego u poslednjih 35 godina.

Obilaznica, koja je duga 5,1 kilometar i u koju je uloženo 400 miliona dinara, bitna je, pre svega, zbog bezbednosti stanovnika, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su, kako je podsetila, nesreće sa smrtnim ishodom bile česte.

 

0 obilaznica bavaniste

Na slici: Ana Brnabić, premijerka Srbije i Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin (foto: Đura Simičić)

 

Premijerka je istakla da, iako bi neko možda mogao da kaže da je to mali projekat, vredan oko četiri miliona evra, za Vladu Srbije nema malih i velikih projekata, već samo onih koji su važni za građane.

Na svakom projektu ćemo nastaviti da radimo kao da je najveći, jer je to od značaja za bolji kvalitet života svih građana, podvukla je ona.

Brnabić je prenela da se vode razgovori sa 21 potencijalnim investitorom zainteresovanim za dolazak u Vojvodinu, što bi otvorilo novih 6.000 radnih mesta, dodavši da će se Vlada Srbije truditi da neke od njih dovede u industrijsku zonu u Kovinu.

Svaki put kada razgovaram sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem o investicijama i infrastrukturnim projektima, on mi da jedan savet – misli na Banat, podigni Banat na noge. To je posao koji je preda mnom i jedan od prioriteta Vlade, rekla je ona.

 

0 ana brnabic saobracajnica malovic

 

Premijerka je danas razgovarala i sa predstavnicima Opštine Kovin, koji su joj izneli sve projekte te opštine čije je sprovođenje u toku ili je u planu njihova realizacija, i to u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta, poručivši da će im Vlada pružiti podršku.

Predsednica Vlade je takođe istakla da je završen nacrt master plana za izgradnju kinesko-srpske slobodne zone u Smederevu, koji bi skupština tog grada trebalo da usvoji do kraja godine, kako bi izgradnja počela 2019. godine.

Prema njenim rečima, zona bi trebalo da bude završena do 2022. godine, pri čemu će već prva faza doneti 2.300 novih radnih mesta.

Radna mesta u toj novoj zoni biće važna i za žitelje Kovina, podvukla je Brnabić, podsetivši na to da je Vlada, nakon dolaska HBIS-a u Železaru Smederevo, nastavila razgovore sa kineskim partnerima, a Ministarstvo privrede potpisalo Sporazum o saradnji u vezi sa izgradnjom kinesko-srpske zone u Smederevu.

Svi zajedno radimo na tome da izgradimo Srbiju i podignemo je na noge, kao i da nastavimo tim putem, poručila je Brnabić

 

0 obilaznica bavaniste 1

Na slici: detalj s otvaranja obilaznice u Bavaništu (foto: Đura Simičić)

Autor:  www.srbija.gov.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00