četvrtak, 8. novembar 2018.  07:07h
Pročitano 1219 puta

Upoznavanje srednjoškolaca sa evrointegracijama

U okviru projekta Šta mislimo da znamo o EU - činjenice i zablude o Evropskoj uniji, udruženja građana Epomena i MOTO tokom novembra organizovaće odigravanje predstave Sedmi čas u Pančevu (8. novembar u 12.45h, Dom omladine Pančevo – scena Apolo), Sopotu (9. novembar u 12h, Centar za kulturu Sopot) i Obrenovcu (26. novembar u 18.30h, Obrenovačka gimnazija).

Čas će biti održan u Domu omladine u 12.45h Čas će biti održan u Domu omladine u 12.45h detalj s plakata

Predstava je zasnovana na ideji da se jednostavnim jezikom, razumljivim srednjoškolcima, razbiju najrasprostanjenije predrasude i zablude koje o članstvu u Evropskoj uniji vladaju među mladima uopšte, a cilj ove predstave je da se kroz vršnjačku edukaciju poveća znanje mladih o temi evropskih integracija. 

Tekst predstave napisala je dramaturškinja Nina Džuver, koja se potrudila da kroz niz duhovitih skečeva, jezikom tinejdžera i na njima blizak način, otkloni predrasude i zablude o EU koje su prisutne kod nas. Režiju potpisuje Vladan Đurković, a glumci koji će učestvovati u predstavi su polaznici glumačke sekcije Omladinskog pozorišta Dadov. Nakon svake predstave glumica Milica Stefanović održaće radionicu zasnovanu na principima forum teatra, tokom koje će biti razjašnjene nedoumice koje đaci imaju u vezi sa evropskim integracijama.

Mladi u Srbiji nemaju dovoljno informacija u vezi sa procesom evropskih integracija, a saznanja koja poseduju najčešće potiču od političkih struja koje su protiv ovog procesa. Upravo iz tog razloga, udruženja Epomena i MOTO realizuju projekat, koji kroz vršnjačku edukaciju povećava znanje mladih o temi evropskih integracija.

Projekat Šta mislimo da znamo o EU - činjenice i zablude o Evropskoj uniji finansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva za evropske integracije i nastavak je uspešnih aktivnosti iz 2017. godine. U proteklom projektnom ciklusu skoro 1.000 beogradskih srednjoškolaca pogledalo je predstavu Sedmi čas i učestvovalo u debati o EU, koja je sledila posle svakog prikazivanja.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00