četvrtak, 25. oktobar 2018.  07:17h
Pročitano 1186 puta

Deseti broj dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija

Novi, jubilarni deseti broj dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija izaći će iz štampe uoči Dana grada Pančeva.

Do sada je objavljeno devet brojeva dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija Do sada je objavljeno devet brojeva dečjeg ekološkog časopisa Ekopedija Grad Pančevo

Jubilarni broj će biti bogatiji rubrikama, sagovornicima, ilustracijama... i potpuno i totalno likovno-grafički osvežen maštovitošću Vladimira Sivceviča Volođe, koji je od ovog broja saradnik Ekopedije.

Volođa je, inače, pre dve godine bio proglašen jednim od 100 najuticajnijih mladih ilustratora na svetu! I to od strane jedne nemačke institucije kompetentne za vrednovanje umetničko-kreativnog stvaralaštva. 

 

0 ekopedija br 10 naslovna

 

Ekopediju izdaje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a Pančevo je jedina lokalna samouprava koja u skladu sa preporukama za ekološko opismenjavanje, besplatno distribuira ovaj dečji časopis svim četvrtacima pančevačkih osnovnih škola i osnovnih škola u okolnim naseljenim mestima. Doduše, đaci primerak plaćaju sa po pet komada istog ili različitog ambalažnog otpada. Kasnije JKP Higijena taj otpad odnosi a školi plaća zakonom propisanu otkupninu. Na taj način, đaci se uče pravilnoj selekciji otpada a istovremeno školu održavaju čistom uz mogućnost zarade.

Uz ekološko opismenjavanje, od nedavno Ekopedija četvrtake obrazuje i u oblasti političkog opismenjavanja. U prethodnom broju na pitanja đaka je odgovarao Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, a u jubilarnom, desetom broju u rubrici Dva pitanja za...- gostuje Mladen Šarčević, ministar za obrazovanje u Vladi Republike Srbije.

Autor:  G.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00