sreda, 26. avgust 2015.  05:31h
Pročitano 1127 puta

Prva od tri akcije čišćenja Tamiša i keja 27. avgusta

Pokret Gorana i centar volontera Pančevo poziva građane i Udruženja da se uključe u prvu od tri akcije čišćenja Tamiša i keja, koja će biti organizovana u četvrtak, 27. avgusta,  u saradnji  sa JKP „Higijenom“.

Sa jedne od ranijih akcija čišćenja Tamiša Sa jedne od ranijih akcija čišćenja Tamiša Pančevo.MOJKraj.rs

Sve tri akcije uređenja priobalja Tamiša biće organizovane u okviru projekta „Čišćenje gradskog dela Tamiša i izletišta Bela stena na Dunavu“ koji je podržan od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na javnom konkursu.

Okupljanje zainteresovanih za učešće u akciji čišćenja Tamiša i tamiškog keja je u 9 sati kod restorana “Šaran”, a od pola deset počeće raspoređivanje volontera po grupa i početak akcije čišćenja.

Organizatori su najavili i da će od 11 do 12 sati biti organizovana dodela nagrada kod restorana “Šaran”.

Milena Jovišić, PR projekta i tim lider Pokreta gorana i centra volontera Pančevo kaže da će se čišćenje obavljati na potezu od mosta na starom putu za Beograd do brodogradilišta. 

Akcija će početi sa nekoliko punktova duž keja gde će se i privremeno odlagati sakupljeni otpad koji će radnici JKP „Higijene“ kasnije odneti na razvrstavanje u njihov centar i proslediti na reciklažu. Istovremeno će trajati i sakupljanje otpada sa površine reke sa čamaca ribolovaca i JKP-a “Higijena”, kaže Milena Jovišić. 

Za učesnike će biti obezbeđene rukavice, kese i osveženje. Ujedno je organizovana i nagradna igra o čemu se dodatne informacije mogu dobiti na  Fejsbuk stranici JKP „Higijene“.

U akciju su pozvana da se uključe  sportska udruženja i organizacije civilnog društva sa teritorije grada Pančeva i građani koji žele da daju svoj doprinos očuvanju tamiškog keja i plovnosti reke Tamiš. 

Posle ove, biće organizovane još dve akcije u septembru i oktobru kada će biti uključeni osnovci i srednjoškolci, saopšteno je iz Pokreta gorana i centra volontera Pančevo. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00