utorak, 2. oktobar 2018.  16:06h
Pročitano 2311 puta

Uručene nagrade đacima romske nacionalnosti za odličan i vrlodobar uspeh

U Pančevu je danas upriličen prijem kod gradonačelnika za učenike romske nacionalne zajednice koji su sa vrlo dobrim i odličnim uspehom završili školsku godinu. 

Pohvalnice je đacima uručio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov Pohvalnice je đacima uručio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov Pančevo.MOJKraj.rs

Svečanosti su prisustvovali Miloš Nikolić, direktor Kancelarije za inkluziju Roma, Milenko Čučković, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zapošljavanje i Pava Novakov Čabrilovski, koordinatorka za romska pitanja u Gradskoj upravi Pančevo.

Gradonačelnik Pančeva učenicima je uručio pohvalnice za postignuti uspeh u prošloj školskoj godini.

Učenici osnovnih i srednjih škola su dobili i jednokratnu finansijsku pomoć Grada od 4.000 dinara. Ove godine 190 učenika romske nacionalnosti završilo je školsku godinu sa vrlodobrim ili odličnim uspehom.

 

IMG 20181002 133505

 

Nagrađenim osnovcima i srednjoškolcima i njihovim roditeljima obratili su se gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, Miloš Nikolić, direktor kancelarije za inkluziju Roma i član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković.

Gradonačelnik je čestitao učenicima na postignutim rezultatima, pohvalio njihovu marljivost i kontinuitet u radu i pristupu školskim obavezama i poručio im da ove osobine, bitne i u toku školovanja i u životu, nastave da neguju i unapređuju, poželevši im da i nakon školovanja na osnovu postignutih uspeha nastave da postižu uspehe u svom daljem razvoju.

Miloš Nikolić, direktor Kancelarije za inkluziju Roma kaže da je ponosan što je jedan od njegovih prvih radnih zadataka poseta Pančevu i izrazio zadovoljstvo što vidi ovoliki broj dece romske nacionalnosti koja sa vrlodobrim i odličnim uspehom završavaju školu.

 

IMG 20181002 133926

 

Za našu nacionalnu zajednicu obrazovanje je od velikog značaja za dalje postizanje uspeha i drago mi je što ste i vi i vaši roditelji to uvideli. Nastavite sa dobrim rezultatima i u daljem školovanju, rekao je Nikolić.

Milenko Čučković, član gradskog veća istakao je da Pančevo ima izrađenu Strategiju za integraciju Roma, kao i lokalni akcioni plan za integraciju Roma po kojem se obezbeđuju izdvajanja iz gradskog budžeta. Ove godine izdvojeno je sedam miliona dinara.

Sredstva su pre svega namenjena za nabavku udžbenika, zatim za nagrade vrlodobrim i odličnim učenicima koji su uspešno završili školu, kao i za izdavanje ličnih dokumenata koje pojedini Romi još uvek nemaju. Prošle godine u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja kroz stručnu praksu zaposlili smo nekoliko Roma, kao i kroz javne radove koje smo imali na području Grada. Sa time smo nastavili i ove godine, kazao je Čučković.

 

IMG 20181002 133521

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00