sreda, 26. septembar 2018.  22:19h
Pročitano 965 puta

Ministar Ružić sa načelnicima Upravnih okruga

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se danas sa načelnicima upravnih okruga Srbije u opštini Alibunar u okviru redovnih susreta, a u cilju bolje primene reforme javne uprave na svim nivoima vlasti.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se danas sa načelnicima upravnih okruga Srbije u opštini Alibunar u okviru redovnih susreta Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se danas sa načelnicima upravnih okruga Srbije u opštini Alibunar u okviru redovnih susreta J.U.O.

Veoma važne pomake smo postigli u okviru reforme javne uprave, posebno ako pogledamo zakonodavni okvir, rekao je ministar ističući da je najzahtevniji deo upravo njihova primena. U tom poslu potrebna je jača uloga načelnika okruga kako bismo osigurali da se i na lokalnom nivou reforma dobro razume i adekvatno primeni.

Napominjući da je uloga načelnika značajna u dosadašnjim aktivnostima u okviru reforme inspekcijskog nadzora, ministar Ružić najavio je uskoro i izmene i dopune Zakona o inspekcijskom nadzoru, sa čime će se uskoro izaći pred javnost u okviru javne rasprave.

Veliki broj novina koje predlažemo ovim, rekao bih, dopunama tiče se olakšavanja rada privrednika, ali i inspektora, podvlačeći da je aktuelni tekst zakona veoma dobar i da se ponajviše dopunjava novim mehanizmima, kao što je „subjekat od poverenja“ čime će se predložiti period za privrednike sa dobrom istorijom poslovanja koje inspekcije neće posećivati neko vreme, već će ti privrednici raditi samoprocene i o istim obaveštavati inspekcije.

 

0 ruzic u alibunara

 

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar je istakla da je velika čast i obaveza biti domaćin ovakvog skupa.

Kako je istakla načelnica Danijela Lončar ovakvim sastancima se unapređuje javna uprava, a zajednički zadatak je da ona bude stabilna, napredna i otvorena.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00