ponedeljak, 24. avgust 2015.  16:50h
Pročitano 924 puta

Pančevo od danas u “Srpskoj slagalici”

Kroz kulturne manifestacije, jelo karakteristično za lokalnu sredinu, potencijale za investiranje, istorijat zgrade uprave i znamenitu ličnost, grad Pančevo predstaviće se od 24. do 28. avgusta na internet stranici “Serbianpuzzle”.

Grad Pančevo predstaviće se od 24. do 28. avgusta na internet stranici “Serbianpuzzle” Grad Pančevo predstaviće se od 24. do 28. avgusta na internet stranici “Serbianpuzzle” Grad Pančevo

Reč je o projektu “Srpska slagalica”/ “Serbian Puzzle” koji je započelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Cilj projekta je promovisanje lokalnih samouprava domaćoj i stranoj javnosti i unapređenje međusobne saradnje sa namerom da se poveća broj turističkih poseta i investicija u Srbiji.

Na internet stranici “Serbianpuzzle” svake nedelje predstavlja se po jedan grad ili opština i promovišu tradicija, kultura, turizam, gastronomija i investicioni potencijali zajednice.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov povodom promocije grada Pančeva i učešća u projektu “Serbian Puzzle” kaže da se ovaj izuzetan projekat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i inicijativa potpredsednice Vlade Republike Srbije dr Kori Udovički odlično poklopila sa našim planovima da se promocijom i ozbiljnim brendiranjem Pančeva na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, bavimo strateški i planski - kroz jedan ozbiljan i sveobuhvatan proces unapređenja imidža grada Pančeva u široj javnosti, što je planirano i u novoj Strategiji razvoja grada Pančeva.

Zahvalni smo na prilici da kroz “Srpsku slagalicu“ predstavimo Pančevo na vrlo interesantan način, kroz ovih pet tema i pet dana i da će zahvaljujući projektu to doći putem medija i društvenih mreža do široke publike. Značaj i lepota ovog projekta je u tome što uključuje domaću - lokalnu javnost, pruža priliku da se upoznamo sa drugim gradovima i opštinama Srbije, da nas inostrana javnost upozna i što promoviše svakog pojedinačno i sve nas zajedno kao skladne delove u jednoj fenomenalno osmišljenoj „Srpskoj slagalici“, kaže Pavlov.

Gradonačelnik Pančeva kaže da posebna vrednost i važnost leži i u činjenici da se na ovaj način produbljuje saradnja i veza između lokalnih samouprava i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unapređuje komunikacija i razmena informacija, stvaraju dobri kontakti, što su sve preduslovi na zajedničkom poslu da se unaprede lokalne samoprave u dobre servise na usluzi građanima, poslovnoj zajednici i investitorima.

U saglasnosti sa aktuelnim trenutkom i uz dalju perspektivu razvoja, Pančevo će se ovom prilikom, pored privrednih potencijala i uz priču o istorijatu zgrade Gradske uprave, predstaviti kroz Pančevo film festival (PAFF), lik i delo Đorđa Vajferta i tradicionalnu Štrudlijadu.

Informacije o gradovima i opštinama Republike Srbije mogu se naći na veb strani: www.serbianpuzzle.rs, a o projektu na: www.mduls.gov.rs.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00