petak, 14. septembar 2018.  20:10h
Pročitano 1428 puta

Pokrajinski i gradski ombudsman posetili Dom za decu Spomenak u Pančevu

U okviru aktivnosti obilaska ustanova domskog smeštaja dece čiji je osnivač AP Vojvodina, sa ciljem uvida u stanje ljudskih prava njihovih korisnika, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman juče je zajedno sa Zaštitnikom građana Grada Pančeva posetio Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu. 

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman i Zaštitnik građana Grada Pančeva obišli su Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ Pančevo Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman i Zaštitnik građana Grada Pančeva obišli su Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ Pančevo APV ombudsman

V.D. direktor ustanove Vladimir Stevanovski upoznao je zamenika Pokrajinskog ombudsmana za prava deteta Milana Dakića, njegove saradnice i zaštitnicu građana Grada Pančeva Jelenu Stojković Sokolović sa radom ustanove i uslovima života korisnika.

Tom prilikom ukazano je na mnogobrojne probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju, a čiji uzroci jednim delom leže u manjku zaposlenih, zbog čega je otežano normalno funkcionisanje doma.

U Domu u ovom trenutku živi 30 korisnika različitog uzrasta, najmlađi korisnik ima 7 godina, a najstariji 23 godine. Dom pruža i uslugu prihvatilišta, kojom se obezbeđuje privremen smeštaj dece i omladine u slučaju hitne potrebe, do iznalaženja trajnijeg rešenja od strane nadležnog organa starateljstva. 

Kao oblik vaninstitucionalnog smeštaja, organizovana je usluga zaštićenog stanovanja „Kuća na pola puta“ čije usluge koriste osobe koje se pripremaju za život van ustanove.

Zamenik ombudsmana imao je priliku da se upozna sa korisnicima i da stekne uvid u to kako izgleda jedno prepodne u Domu, a do kraja godine obići će i preostale četiri ustanove za smeštaj dece i mladih na teritoriji Pokrajine, saopšteno je iz kancelarije pokrajinskog zaštitnika građana.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00