petak, 24. avgust 2018.  19:47h
Pročitano 6788 puta

Ministri pravde Srbije i BiH obišli novoizgrađeni zatvor u Pančevu

Ministarka pravde Nela Kuburović, zajedno sa ministrom pravde BiH Josipom Grubešom, posetila je danas novoizgrađeni Kazneno-popravni zavod (KPZ) u Pančevu, koji će početi sa radom do kraja godine.

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar pravde BiH Josip Grubeša u obilasku novoizgrađenog Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Pančevu Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar pravde BiH Josip Grubeša u obilasku novoizgrađenog Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Pančevu Ministarstvo pravde RS

Tokom obilaska novog objekta za izdržavanje kazne zatvora i mera pritvora, ministarka pravde ukazala je da se novi KPZ svrstava u red najmodernijih zatvora zatvorenog tipa u Srbiji i da ima kapacitet za smeštaj 500 lica lišenih slobode.

Kuburović je rekla i da se kompleks sastoji od 10 zgrada ukupne površine 24.000 kvadratnih metara i podsetila da je Zavod izgrađen u roku od dve godine iz sredstava Razvojne banke Saveta Evrope.

Ministarka pravde Srbije podsetila je da će u novom KPZ raditi oko 250 ljudi, od kojih je 170 novozaposlenih.

Kuburović je rekla da je u junu raspisan konkurs za prijem novih 120 pripadnika Službe za obezbeđenje, kao i da je u toku konkurs za popunjavanje radnih mesta za Službu zdravstvene zaštite i Službu za obuku i upošljavanje, a krajem meseca, biće objavljen i konkurs za prijem u službama za tretman i opšte poslove.

 

0 Kuburovic Grubesa 4

 

Ministar pravde BiH ukazao je da je jedan od povoda posete Srbiji da se upozna sa tehničko-organizacionim uslovima novog zatvora, uzimajući u obzir da u Sarajevu takođe treba uskoro da bude otvoren prvi državni zatvor za smeštaj više od 350 lica lišenih slobode. 

Grubeša je istakao da su iskustva Srbije, odnosno početak rada ove ustanove u Pančevu koja po svojoj strukturi i funkciji vrlo slična budućem zatvoru BiH, od velikog značaja za Ministarstvo pravde BiH.

Takođe, ministar Grubeša je ukazao da će uskoro u BiH biti raspisan konkurs za prijem novouposlenih koji će raditi u prvom državnom zatvoru u Sarajevu. Tokom posete, ministri pravde saglasili su se da ministarstva pravde Srbije i BiH imaju dobru saradnju koja se ostvaruje na svim nivoima.

Autor:  M.P.S.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00