petak, 24. avgust 2018.  13:12h
Pročitano 1367 puta

Akcija „Otpad odvoji, poklon osvoji“ i u Pančevu

Nakon Novog Sada, i Pančevo dobija priliku da se pridruži akciji „Otpad odvoji, poklon osvoji“. Ovog puta recikliramo PET boce i aluminijumske konzerve!

Akcija će biti organizovana svakog vikenda do kraja septembra na štandu ispred upravne zgrade na Zelenoj pijaci u terminu od 8 do 12 sati Akcija će biti organizovana svakog vikenda do kraja septembra na štandu ispred upravne zgrade na Zelenoj pijaci u terminu od 8 do 12 sati logo

Ekostar PAK, JKP Higijena Pančevo, JKP Zelenilo Pančevo i Udruženje mladih iz Jabuke organizovaće akciju prikupljanja ambalaže svakog vikenda do kraja septembra na štandu ispred upravne zgrade na Zelenoj pijaci u terminu od 8 do 12 sati. 

Prva akcija biće organizovana u subotu, 25. avgusta.

Svi Pančevci koji donesu 10 PET boca ili 5 aluminijumskih limenki dobiće ceger za kupovinu izrađen od reciklirane plastike.

 

0 unija mladih i torbe

 

U Srbiji se godišnje utroši više od milijardu i dvesta miliona PET boca. Plastika i aluminijum koju ne recikliramo završava na deponijama i u životnoj sredini, i razgrađuje se od 100 do 1.000 godina. Reciklaža jedne aluminijumske konzerve može sačuvati dovoljno energije za rad kompjutera od tri sata, TV-a dva sata, a sijalica od 60 vati može goreti čak 20 časova.

Budite odgovorni prema životnoj sredini i budućim naraštajima u Srbiji i priključite se ovoj ekološkoj akciji!

Reciklabilni materijali će biti odlagan u namenske kontejnere koji su postavljeni na zelenoj pijaci i radnici "Higijene" će ih odneti na dalju reciklažu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00