subota, 22. avgust 2015.  15:25h
Pročitano 1145 puta

Stabilnije rezerve krvi u Transfuziji

Rezerve krvi svih krvnih grupa u Službi za transfuziju Opšte bolnice Pančevo trenutno su stabilne, što znači da će ova Služba nesmetano funkcionisati u narednih pet dana.

Danas je krv dalo 16 članova Udruženja građana "Stari Ras" Danas je krv dalo 16 članova Udruženja građana "Stari Ras" R.R.Ristovska

Dr Radmila Railić Ristovski, transfuziolog kaže das u stabilizaciji rezervi krvi doprineli građani koji su samoinicijativno došli da daju krv, kao i davaoci koji su došli u organizovanim akcijama davanja krvi u Mesnoj zajednici Dolovo i JKP Higijena. 

Doprinos stabilizaciji rezervi krvi, organizujući vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi dalo je i Zavičajno udruženje Stari Ras. Krv je dalo 16 članova ovog udruženja, kaže dr Railić Ristovska.

Srdan Raketić, predsednik novoosnovanog Udruženja, kaže da će akcija dobrovoljnog davanja krvi postati tradicionalna aktivnost Zavičajnog udruženja “Stari Ras” i da će se u dogovoru sa odgovornima u Transfuziji ponavljati više puta godišnje, upravo u periodima godine kada je krv najpotrebnija odnosno kada su rezerve krvi niske, kao što je slučaj leti.

Na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Transfuziji pomagali su i volonteri Crvenog krsta Pančevo. Dr Railić Ristovska kaže da je pomoć volontera na akcijama dobrovoljnog davanja krvi u toku ovog leta bila veoma značajna.

I naredne nedelje biće organizovanih akcija davanja krvi. Zaposleni u Gerontološkom centru daće krv u prostorijama Službe za transfuziju u utorak, 25. avgusta, dok će u sredu, 26. avgusta od 9 do 11 sati akcija dobrovoljnog davanja krvi biti organizovana u Telekomu i PTT službi.

Svi ostali Pančevci koji žele da daju krv mogu da dođu u Transfuziju radnim danom od 7 do 15 sati i subotom od 8 do 13 časova.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00