utorak, 21. avgust 2018.  19:50h
Pročitano 3546 puta

Uređen deo keja na Tamišu kod spusta za čamce

Na inicijativu Turističke organizacije Pančevo radnici više komunalnih preduzeća iz Pančeva danas popodne radila su na uređenju jednog dela tamiškog keja, u delu kod spusta za čamce nedaleko od Crvenog magacina.

Čišćenje spusta za čamce na tamiškom keju Čišćenje spusta za čamce na tamiškom keju N.S.

Radnici Vodovoda šmrkom su oprali navoz za čamce. Radnici Higijene pokupili su svo smeće oko navoza i pontona za veslače.

 

Radnici Zelenila uklonili stablo koje je palo kod tribina usled nevremena

Na slici: radnici Zelenila uklanjaju stablo koje je palo usled nevremena pre nekoliko dana

 

Radnici Zelenila uklonili su drvo koje je palo pre nekoliko dana usled nevremena, na tribine u blizini keja. 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da su danas uz pomoć radnika Higijene, Vodovoda i Zelenila uredili navoz, odnosno spust za čamce, na tamiškom keju i pokupili smeće s obale i neposredne okoline.

Ovo je samo početak uređenja celog tamiškog keja. Biće sve češće i sve više akcija uređenja keja, kako bi se uradila kompletna obala, od Tamiškog mosta do Brodoremonta. Vikendom sve više Beograđana dolazi u Pančevo sa svojim čamcima, jer je kod nas besplatno spuštanje čamaca u vodu. Isto tako bliže im je da od Pančeva odu do Bele stene i nazad. Međutim, posle svakog vikenda kod spusta ostaju velike količina smeća, rekao je Stoilković.

0 uredjenje keja

Na slici: radnici Vodovoda peru spust za čamce na tamiškom keju

 

Sada kada je ovaj deo keja uređen, apeluje se na građane da vode računa o okolini i da čuvaju reku i ne bacaju smeće svuda. JKP Higijena će uskoro postaviti nove kante u ovom delu tamiškog keja kako bi građani mogli u njih da odlažu smeće.

S obzirom da je ovaj deo keja u mraku, ne postoji javno osvetljenje, Turistička organizacija Pančevo će pokušati da inicira da se što pre postavi osvetljenje u tom delu Pančeva, duž tamiškog keja, od spusta za čamce do Brodoremonta.

 

IMG 61691b10af2aa71f1a8b399ca218726f V

Autor:  V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(17 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00