sreda, 15. avgust 2018.  15:58h
Pročitano 1885 puta

Ambasador Bugarske Radko Vlajkov posetio Udruženje “Šopsko oro” u Pančevu

Ambasador Republike Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov sa saradnicima posetio je u ponedeljak, 14. avgusta, Udruženje bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro” u Pančevu.

Ambasador Republike Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov sa saradnicima u poseti Udruženju "Šopsko oro" u Pančevu Ambasador Republike Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov sa saradnicima u poseti Udruženju "Šopsko oro" u Pančevu Udruženje "Šopsko oro"

Susretu su prisustvovali konzul Georgi Hristov i drugi sekretar Ambasade Julijan Kitipov, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i gradski menadžer Maja Vitman.

Goste su pozdravili predsednik udruženja “Šopsko oro” Zoran Rajkov, potpresednik Ljubinko Markov, portparol Danijela Ilijev-Gvozdenović i najstariji član Sreten Rajkov.

Razgovori su protekli u pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi, a ovo udruženje koje zvanično postoji od 2013. godine i koje neguje kulturu i tradiciju bugarske nacionalne zajednice u Srbiji, dobilo je podršku bugarske ambasade i grada Pančeva. 

 

0 sopsko oro ambasador bugarske u pancevu

 

Ambasador Radko Vlajkov bio je prijatno iznenađen aktivnostima udruženja, koja se baziraju na očuvanju tradicionalnih vrednosti, jezika i kulture bugarske manjine. 

Gradonačelnik Saša Pavlov je istakao da će grad pružiti punu podršku “Šopskom oru” u vezi prostorija i u pisanju, apliciranju i sprovođenju projekata, kako bi se obezbedila neophodna sredstva za normalan rad ove, za bugarsku zajednicu, važne nevladine organizacije u Pančevu i okolini, prenosi portal Far.

Autor:  Far/P.Videnov
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00