subota, 11. avgust 2018.  21:43h
Pročitano 5163 puta

Sve veće interesovanje i za vanredne vožnje katamaranom „Panuka“

Kupovina katamarana „Panuka“ pokazala se i ove godine veoma opravdanim ulaganjem, jer vlada veliko interesovanje za vožnje, kako u redovnim, tako sve više i u vanrednim terminima.

Katamaran Panuka kod svetionika na ušću Tamiša u Dunav Katamaran Panuka kod svetionika na ušću Tamiša u Dunav N.S.

Katamaran je nešto lošije radio u julu zbog loših vremenskih uslova, posebno onih dana kada su  padale obilne kiše i duvao jak vetar, ali zato u avgustu vreme dozvoljava nesmetan prevoz putnika po reci.

Katamaran prevozi putnike od srede do nedelje svakog dana u terminima 14, 16 i 18 sati. Karte za redovne vožnje katamaranom kupuju se isključivo u Turističkoj organizaciji Pančevo, osim nedeljom, kada je moguće kupiti ih direktno na katamaranu. Cena pojedinačne karte je 250 dinara, cena grupne karte je 200 dinara, a deca do 7 godina ne plaćaju.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da su od ove godine privrednicima i građanima omogućili i vanredne vožnje, a za dogovor potrebno je obratiti se Turističkoj organizaciji Pančevo. 

Pre svega, jer je u vanrednim vožnjama moguće dogovoriti i neku drugu rutu, ne samo od pristana na Tamišu do Preobraženske crkve i ušća Tamiša u Dunav, već i do Bele stene i Dunavom do Beograda i Smedereva, Tamišem do Jabuke, Glogonja ili Opova. Katamaran se može iznajmiti i van redovnih termina, minimum je dva sata a moguće je iznajmiti ga i na pola dana ili ceo dan. Poludnevnom kartom smatra se iznajmljivanje u trajanju do osam sati, a sve iznad osam sati smatra se celodnevnom vožnjom. Cena se formira na bazi osnovne održivosti, pokriva troškove goriva, angažovanje kapetana i posade. Katamaran mogu iznajmiti javno-komunalna preduzeća, privatna preduzeća, ali i fizička lica. Ove usluge su uvedene jer je bilo veliko interesovanje, i do sada smo imali već jedno venčanje na katamaranu u maju, nekoliko rođendana jer stariji vole da vožnjom od nekoliko sati po reci počaste svoje prijatelje. Neko želi da ide Dunavom prema Beogradu ili Smederevu, neko želi da se vozi Tamišem prema Jabuci i Glogonju, ispričao nam je Nikola Stoilković.

Turistička organizacija Pančevo ne radi jedino nedeljom, tako da im se za sve dogovore možete javiti radnim danima i subotom. 

Prva naredna manifestacija u koju će biti uključena Turistička organizacija Pančevo, kao suorganizator, je Eko regata Tamiš, koja će biti organizovana od 17. do 19. avgusta. Učestvovaćemo u regati s našim katamaranom, a ujedno ćemo pomoći oko čišćenja plutajućeg otpada u reci Tamiš. U septembru, kad počne školska godina, već imamo najavljeno nekoliko osnovnih i srednjih škola koje žele da voze đake katamaranom u cilju edukacije dece o rekama kojima je okruženo Pančevo, ali i o industrijskom i kulturnom nasleđu, kako bi deca bolje upoznala svoj grad. Đaci će moći da se voze katamaranom u okviru ove akcije sve dok nam vremenski uslovi to budu dozvoljavali, možda i do kraja oktobra, s obzirom da meteorolozi najavljuju lepo vreme i visoke temperature i tokom jeseni, rekao je Stoilković.

Inače, Turistička organizacija Pančevo nastavila je sa svojim aktivnostima i u letnjem periodu. Tokom jula bila je organizovana manifestacija Moto skup zajedno sa moto klubom Kojoti. 

Ove godine moto skup je bio nešto drugačiji nego inače, a samim tim bilo je u gradu više posetilaca i više motorista, što su potvrdili i domaćini skupa iz Moto kluba Kojot iz Pančeva. Moto klub Kojot imao je dobru podršku grada ove godine, nastupili su odlični bendovi, a očekujemo da će tako biti i narednih godina, kazao je Nikola Stoilković.

Tokom jula u Pančevu su gostovali i Haos animatori sa svojim atraktivnim programom ispred Narodnog muzeja Pančevo.

Autor:  V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(22 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00