utorak, 7. avgust 2018.  22:40h
Pročitano 1250 puta

Radionica o saobraćaju i poznavanju srpskog jezika u Dolovu

Na trgu ispred Doma kulture "25. maj" u Dolovu u ponedeljak, 6. avgusta, održana je zabavno-edukativna radionica na otvorenom, za decu školskog uzrasta, u okviru koje je bio organizovan poligon za bicikl u kombinaciji sa kvizom znanja iz srpskog jezika.

Radionicu je vodila Dragana Ristić Radionicu je vodila Dragana Ristić Dom kulture Dolovo

Radionicu je vodila Dragana Ristić, studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na smeru Srpski jezik i kniževnost, a u realizaciji radionice pomagao je Dejan Radivojev, doktorand na Fakultetu tehničkih nauka na smeru Saobraćaj.

Tokom 2017. i 2018. godine, Dragana Ristić je u okviru Studentske letnje prakse, vodila edukativne radionice za decu u Domu kulture u Dolovu, sa ciljem buđenja i negovanja dečije ljubavi prema srpskom jeziku i književnosti. 

Inovativan pristup u osmišljavanju i kreiranju ove radionice se ogleda u interdisciplinanosti tj. kombinaciji oblasti saobraćaja i srpskog jezika. Pored prepreka kao što su čunjevi, daske i slično, učenici su morali da uspešno savladaju još jednu vrstu prepreka, a to su pitanja iz gramatike, pravopisa i književnosti. Ukoliko su dali netačan odgovor, morali su da se vrate na start. 

 

0 dolovo radionice bicikli dragana ristic

 

Prema rečima Dragane Ristić, voditeljke radionice, osim što je učenicima ovo predstavljalo nešto novo i zanimljivo, glavna svrha ovakve sinteze zabave i učenja jeste da deca shvate koliko im je važno znanje iz srpskog jezika i književnosti i da svako neznanje može da ih koči na daljem putu u društvenom i javnom životu, baš kao što ih je kočilo i na poligonu.

 

0 dolovo radionica bicikli

Autor:  Dom kulture Dolovo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00