nedelja, 5. avgust 2018.  07:17h
Pročitano 2072 puta

Letnje edukativne radionice za decu u Domu kulture Dolovo

U Domu kulture u Dolovu tokom jula organizovane su letnje radionice za decu osnovnoškolskog uzrasta.

Na jednoj od radionica napravljene su table s porukama o prirodi a radionicu je vodila Dragana Ristić Na jednoj od radionica napravljene su table s porukama o prirodi a radionicu je vodila Dragana Ristić MZ Dolovo

Radionice su vodile studentkinje u okviru studentske letnje prakse, Milana Stanković i Dragana Ristić.

Studentske letnje prakse organizuje Grad Pančevo, a već duži niz godina, Dom kulture u Dolovu ih realizuje u svom prostoru, upotpunjujući tako svoje programske aktivnosti kroz organizaciju edukativnih radionica za decu. Edukativne radionice vode studenti na temu koja je bliska stručnom profilu za koji se obrazuju. 

 

0 dolovo predavanje o zdravlju letnje radionice

 

Milana Stanimirović je student Visoke zdravstvene škole u Beogradu i vodila je radionice za decu sa temom "Zdravlje". Deca su kroz Milanino predavanje stekla i obnovila znanja u vezi zdrave ishrane i higijene, kreirala table sa porukama koje nam ukazuju na pravilan i odgovoran odnos prema sopstvenom zdravlju.

 

0 dolovo maskembal radionica zdravlje

 

 

Deca su svoje table sa porukama svečano prikazala u okviru maskenbala u sredu, 26. jula. Svečani/protokolarni deo maskenbala se održao u diskoteci Doma kulture, a u nastavku večeri deca su igrala uz muziku na trgu ispred Doma kulture.

 

0 dolovo dragana ristić tema prijateljstvo radionica

 

Dragana Ristić je student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu (grupa: Srpska filologija, smer: Srpski jezik i književnost), a svoje radionice je koncipirala kroz razgovor sa decom o prijateljstvu i o prirodi. Tako su u okviru radionice nastali crteži sa citatima o prijateljstvu, i drvene table sa porukama o prirodi u kombinaciji sa crtežima. Ove druge su se koristile na manifestaciji "U smiraj dana" kao table sa porukama koje su posetioci manifestacije mogli da vide uz put, dok su se kretali stazom predviđenom za pešačenje kroz Peščaru.

 

0 dolovo radionica izrada tabli

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00