petak, 3. avgust 2018.  18:57h
Pročitano 789 puta

Akcioni plan za unapređenje obrazovanja u Pančevu

Članovi Gradskog veća usvojili su Akcioni plan za unapređenje obrazovanja na teritoriji Grada Pančeva od 2018. do 2020. godine, a sredstva za realizaciju biće planirana u okviru programskog budžeta za 2019. i 2020. godinu.

Gradsko veće u Pančevu dalo je saglasnost na predloženi Akcioni plan za unapređenje obrazovanja u našem gradu Gradsko veće u Pančevu dalo je saglasnost na predloženi Akcioni plan za unapređenje obrazovanja u našem gradu Pančevo.MOJKraj.rs

Ovaj Akcioni plan za unapređenje obrazovanja je realizovan u okviru projekta “Uz malu pomoć prijatelja – prevencija ranog napuštanja škole u Pančevu”,  finansiranog od strane Evropske unije.

Ljubica Cvetanović, šef Odeljenja za osnovno i srednje obrazovanje u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave Pančevo objasnila je da je cilj izrade ovog dokumenta bio da unapredi lokalne strateške dokumente u vezi sa obrazovanjem.

Takođe, jedan od ciljeva je bio da se održe rezultati projekta do kojih se došlo tokom njegove realizacije i da se unaprede lokalne politike u oblasti obrazovanja kao i položaj osetljivih grupa u sistemu obrazovanja koje su ovim projektom najviše i tretirane, kazala je Cvetanović.

Kako je istakla Ljubica Cvetanović Akcioni plan sadrži konkretni plan mera i aktivnosti za realizaciju strateških ciljeva u oblasti obrazovanja u periodu od 2018. do 2020. godine.

Sredstva za realizaciju predloženih mera budžetiraće se u sklopu pripreme za lokalni programski budžet za 2019. i 2020. godinu. Predviđena je i mogućnost donatorskih sredstava kao i realizacija pojedinih programa uz saradnju nevladinog sektora. Za potrebe koordinacije sprovođenja i praćenja realizacije Akcionog plana za obrazovanje predviđeno je formiranje Tima za implementaciju koji će predlagati u svakoj godini Gradskom veću potrebna sredstva za realizaciju prioritetnih mera i aktivnosti u obrazovanju imajući pri tome u vidu i mogućnosti gradskog budžeta, objasnila je Cvetanović.

Izveštaj o realizaciji Akcionog plana na godišnjem nivou usvajaće Gradsko veće Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00