utorak, 17. jul 2018.  08:09h
Pročitano 1216 puta

Podrška Sigurnoj kući Pančevo na konkursu Ministarstva građevinarstva

Uređenje dvorišta Sigurne kuće Pančevo biće nastavljeno i ove godine zahvaljujući projektu Udruženja za pomoć vunerabilnim grupama Pančevo koje je i ove godine dobilo novac na konkursu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dvorište Sigurne kuće u Pančevu Dvorište Sigurne kuće u Pančevu O.J.

Ovo Udruženje dobilo je 760.000 dinara, a novac će biti utrošen na završetak započetkog posla od prošle godine. U okviru prethodnog projekta postavljen je mobilijar za dečje igralište i letnjikovac. Sada će biti moguće da se dovrši uređenje dvorišta, tako što će biti zatvoren letnjikovac kako bi mogao da se koristi i tokom hladnijih meseci, a biće uređene terasa i ograda. Radovi će početi u avgustu, a ceo projekat je predviđeno da traje do oktobra ove godine.

 

0 crnomarkovic i z panceva 07132018

 

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je 13. jula ugovore o realizaciji projekata u oblasti socijalnog stanovanja - pomoći sigurnim kućama i svratištima za decu, sa predstavnicima nevladinog sektora koji se bave ovom oblašću. 

Zorana Mihajlović je istakla da Ministarstvo koje vodi svake godine opredeljuje sredstva za pomoć nevladinim organizacijama i da je poslednje dve godine taj novac namenjen za poboljšanje uslova stanovanja žena i dece žrtava nasilja.

I ove godine opredelili smo 10 miliona dinara za sve poslove koji mogu da poboljšaju uslove života u sigurnim kućama, svratištima i centrima za osnaživanje žena. Utrošeno je 7,5 miliona, za ostatak iznosa ponovićemo javni konkurs. Sada ugovore potpisujemo sa ljudima koji posvećeno rade kako bi stvorili bolje uslove za svoje korisnike, hvala vam što ste odgovorni i što doprinosite ovom važnom poslu, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je pojasnila da se radi o građevinskim radovima za koje nije potrebna građevinska dozvola.

Možda ovi građevisnki projekti nisu veliki kao drugi koje Ministarstvo vodi, ali su značajni za ove ljude i gradove iz kojih dolaze, a pre svege za decu i žene koji u tim objektima na žalost borave. Želimo da im omogućimo lepšu budućnost, rekla je Mihajlovićeva.

Jasna Vujičić, rukovodilac Sigurne kuće iz Pančeva istakla je da ova ustanova drugu godinu za redom dobija sredstva za unapređenje kvaliteta života korisnica.

Saradnja sa potpredsednicom Mihajlović i timom Ministarstva daje nam sigurnost i olakšava rad, rekla je Vujičićeva.

 

0 07132018.sigurnekucepotpisi 30

 

Novac za realizaciju projekata iz oblasti socijalnog stanovanja dobili su sigurne kuće u Leskovcu, Pančevu, Vranju, Somboru, Smederevu i Sremskoj Kamenici, Centar za osnaživanje žena u Sremskoj Mitrovici, kao i svratišta i centri za decu iz Beograda, Šapca i Novog Sada.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00