četvrtak, 12. jul 2018.  19:27h
Pročitano 1001 puta

Ministar Đorđević posetio Sigurnu kuću u Pančevu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Sigurnu kuću u Pančevu i istakao da Republika Srbija nastoji da otvori više Sigurnih kuća i da na taj način obezbedi utočište onim ženama kojima je to neophodno.

Ministar Zoran Đorđević u Pančevu Ministar Zoran Đorđević u Pančevu www.minrzs.gov.rs

Ministar je naglasio da bi se nakon otvaranja više Sigurnih kuća uspostavila njihova međusobna saradnja i koordinacija koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova, a samim tim i obezbedila i veću bezbednost i zaštitu žena.

Nesamostalnost i zavisnost žena je jedan od rizika koji nas vodi ka nasilju u porodici i svemu onome protiv čega se borimo. Porodično nasilje predstavlja ključnu senzitivnu temu u društvu, i o njoj mora više da se razgovara, rekao je Đorđević.

Prema rečima ministra neophodno je eliminisati stereotipe koji postoje kada su u pitanju prava muškaraca i žena i aktivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena, jer time pomažemo njihovu nezavisnost, prenosi portal Ministarstva za rad.

Položaj žena u Republici Srbiji već je na zavidnom nivou. Zadatak Vlade Srbije jeste da taj nivo dodatno podiže i verujem da ćemo u tome i uspeti, rekao je Đorđević i dodao da se na taj način stvara moderno, demokratsko društvo.

Autor:  www.minrzs.gov.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00