četvrtak, 12. jul 2018.  09:38h
Pročitano 1443 puta

Prijave za učešće u Eko regati Tamiš od 16. jula

I ove godine 9. Eko regata Tamiš počeće iz Pančeva, u petak, 17. avgusta i produžiće za Opovo zadržavajući se u Jabuci, Glogonju (na noćenju).

Detalj s jedne od ranijih Eko regata na Tamišu Detalj s jedne od ranijih Eko regata na Tamišu Grad Pančevo

Eko regata će proći kraj Sefkerina, a potom stići u Opovo (gde će noćiti) i u nedelju, 19. avgusta se vratiti za Pančevo, sa usputnim zadržavanjem u Jabuci.

Od 16. jula počeće prijava učesnika u regati, kako za stare, tako i za nove regataše (poželjno sa preporukom starih). Prijavljivanje će biti moguće do 7. avgusta. 

Ukoliko neko od novozainteresovanih regataša želi da se pridruži bez preporuke pređašnjih, poželjan je prethodni kontakt sa koordinatorom organizacionog tima regate, na telefon 013/308-881, navodi se u saopštenju Gradske uprave Pančevo.

Za sve učesnike kontakt mejl je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., a prijava bi trebalo da sadrži i broj telefona i ime i prezime učesnika. Po uspostavljanju telefonskog kontakta (u vezi ispunjavanja uslova za učešće u regati) organizatori će u povratnom mejlu poslati aplikacioni formular za elektronsku popunu i hitnu dostavu. U zavisnosti od očekivanih uslova na plovnom putu, ukoliko bude bilo potrebe, pre polaska regate, a do 10. avgusta, organizatori će zakazati i telefonski intervju sa prijavljenim učesnicima, ukoliko gabariti njihovih plovila to iziskuju. 

Ovakav način prijave je neophodan za sve nove i stare regataše kako bi svi čiji gabariti čamaca odstupaju od bezbednosnih uslova plovidbe Tamišem, bili na vreme upozoreni. Inače, formalno-pravno reka Tamiš još uvek nije plovni put, mada je u planu realizacije "Strategije razvoja plovnih puteva Republike Srbije od 2015. do 2025", piše u saopštenju Gradske uprave Pančevo.

Svi učesnici regate moraju ispunjavati propisane uslove, što će biti verifikovano od momenta prijave do 10. avgusta.

Svi uslovi za plovidbu, na potezu od Pančeva do Opova, moraju biti ispunjeni, a to su: limitirani gaz, visina, dužina i širina plovila. Uslovi će zavisiti od prognoziranog vodostaja Tamiša, što je glavni limitirajući faktor za učesnike i njihova plovila tokom održavanja regate, zaključuje se u pozivu Gradske uprave Pančevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00