sreda, 11. jul 2018.  17:34h
Pročitano 1429 puta

Preduzetnici i Mašinska škola potpisali ugovore o izvođenju praktične nastave

Mašinska škola Pančevo i jedanaest preduzetnika i privrednih društava potpisali su Ugovore o izvođenju praktične nastave po modelu dualnog obrazovanja.

Ugovore su potpisali predstavnici 11 preduzeća i preduzetnika i direktor Mašinske škole Pančevo Ugovore su potpisali predstavnici 11 preduzeća i preduzetnika i direktor Mašinske škole Pančevo Komora Pančevo

Kod njih će na praktičnoj nastavi po modelu dualnog obrazovanja od 1. septembra boraviti 15 zavarivača i 30 mehaničara motornih vozila.

Svečanost je organizovana u prostorijama Privredne komore Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, u saradnji sa Mašinskom školom u Pančevu. 

Mr Đorđe Lukač, direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu kaže da najviše nezaposlenih lica nema kvalifikacije potrebne tržištu rada. 

Dualno obrazovanje je zbog toga značajno jer podrazumeva da učenici kroz nastavu u školi i praktični rad kod poslodavca, stiču neophodna znanja, sposobnosti i veštine koje će im omogućiti lakše zaposlenje, kazao je Lukač.

Kao što privreda ne može bez obrazovanja, tako ni obrazovanje ne može bez privrede, izjavila je mr Tatjana Božić pozdravljajući model dualnog obrazovanja u Mašinskoj školi Pančevo.

Očekujem da će deca upisivati zanimanja koja su potrebna tržištu, da bi se zaposlili u svom gradu i ostali u njemu, rekla je Božić.

 

0 komora ugovori dualno pvo

 

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole kaže da će đaci nakon diplomiranja lakše pronaći posao.

Ovi ugovori su značajni ne samo za đake, već i za Grad Pančevo, za privrednike. Zainteresovanost dece za našu školu je sve veća, a broj potrebnih bodova za upis je povećan ove godine. To je potvrda da se posle školovanja kod nas lakše dolazi do posla, rekao je Dojčinović.

Zakon o dualnom obrazovanju Skupština Srbije usvojila je krajem prošle godine. Pančevo je jedna od prvih lokalnih samouprava koja je počela da primenjuje sistem dualnog obrazovanja prema preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00