ponedeljak, 9. jul 2018.  19:48h
Pročitano 1576 puta

Odbornici usvojili drugi rebalans budžeta Grada Pančeva

Odbornici Skupštine grada Pančeva usvojili su na 26. sednici drugi rebalans budžeta za 2018. godinu. 

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika za govornicom je odbornicima obrazložio izmene u budžetu Grada Pančeva u okviru drugog rebalansa Predrag Živković, zamenik gradonačelnika za govornicom je odbornicima obrazložio izmene u budžetu Grada Pančeva u okviru drugog rebalansa Pančevo.MOJKraj.rs

Nakon sprovedenih korekcija u okviru drugog rebalansa budžet Grada Pančeva iznosi pet milijardi 793 miliona 938 hiljada dinara.

Prema rečima Predraga Živkovića, zamenika gradonačelnika najveći deo sredstava, oko 50 miliona dinara, opredeljeno je za uklanjanje deponija i za javna preduzeća: blizu 12 miliona dinara za JKP ATP, 9 za JKP Zelenilo, 7 za JKP Mladost a oko 5 miliona dinara za oblast kulture. 

Odbornici vladajuće koalicije ukazali su na značaj izmene odluke regulacije Hipodroma Pančevo gde bi investitori izgradili Filmski grad sa svim pratećim objektima što bi, pored značaja za kulturu, imalo i ekonomske benefite, posebno zbog otvaranja novih radnih mesta. Ovaj planski dokument omogućava da se investitoru omogući da na tom potezu izgradi Filmski studio.

Nakon što je Nebojša Gajić, direktor JKP ATP podneo ostavku, odbornici su za vršioca dužnosti direktora gradskog prevoznika imenovali Bojana Bojanića. Za vršioca dužnosti Istorijskog arhiva Pančevo imenovan je Mirko Rupić, profesor istorije iz Pančeva.

Za predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost imenovana je odbornica Ivana Rosić. Dosadašnja predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Pančeva, Milica Todorović, od 1. jula obavlja posao sekretara Crvenog krsta Pančevo.

Odbornici su usvojili i izmene i dopune Odluke o socijalnoj zaštiti građana grada Pančeva, a nove školske odbore dobilo je više osnovnih i srednjih škola u Pančevu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 valentina 20-07-2018 15:30
ZA KADA JE ZAKAZANA 27 SEDNICA SKUPŠTINE GRADA PANČEVA 2018 . GODINE . HVALA VAM !
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00