ponedeljak, 2. jul 2018.  20:43h
Pročitano 2232 puta

Dušan Borković uručio Hitnoj pomoći fiksator za bezbedan prevoz dece

Donaciju kompanije Keprom - fiksator za bezbedan prevozu dece u kolima hitne pomoći danas je načelniku pančevačke Službe hitne pomoći dr Zoranu Manasijeviću uručio automobilista Dušan Borković.

Dr Zoran Manasijević i Dušan Borković Dr Zoran Manasijević i Dušan Borković Pančevo.MOJKraj.rs

Kompanija Keprom danas je postavila prvu klupu za dojenje u Narodnoj bašti i taj događaj bio je prilika da se uruči i donacija Hitnoj pomoći.

Automobilista i Pančevac, Dušan Borković je od početka promoter kampanje “Bezbednost nikada nije na odmoru” i vrlo rado se odazvao i ovom prilikom da donaciju uruči i u svom rodnom gradu.

Dr Zoran Manasijević, načelnik Službe hitne pomoći u Pančevu kaže da oni do sada nisu imali fiksator za bezbedan prevoz dece.

Na sreću nemamo tako često dečju patologiju u našoj praksi, ali kad vozimo decu, pogotovo na relaciji Pančevo-Beograd ovaj deo opreme će nam dobro doći, kazao je dr Manasijević.

Dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja saopštio je da će u Pančevo do kraja nedelje stići novi sanitet.

Taj novi sanitet je sa „Spenserovim“ nosilima, kao i ovaj fiksator, tako da ćemo na taj način imati komplet koji će nadam se značiti našim sugrađanima, kazao je dr Višekruna.

Jelena Stančić, PR kompanije Keprom kaže da je cilj projekta "Bezbednost nikada nije na odmoru" da edukuje roditelje o važnosti sigurne vožnje i upotrebi auto-sedišta kako bi se zaštitili najmlađii putnici u saobraćaju. 

Jedna od akcija u okviru ove kampanje je i donacija fiksatora za bezbedan prevoz dece u kolima hitne pomoći. U prvoj fazi ove akcije, naša kompanija je poklonila fiskatore službama hitne pomoći u gradovima gde se nalaze naši maloprodajni objekti, dečje radnje Aksa Kids Mega Store, ukupno devet. U drugoj fazi projekta, kupili smo još deset fiksatora i u procesu smo podele. Kako smo u subotu, 23. juna u Pančevu otvorili Aksu, jedan fiksator donirali smo službi hitne pomoći u Pančevu, obrazložila je Stančić.

Inače, pre ovih donacija, samo jedna kola hitne pomoći u celoj zemlji imala su ovaj specijalni fiksator.

Događaju u Narodnoj bašti prisustvovali su i Predrag Živković, zamenik gradonačelnika, dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlje Pančevo i Danilo Bjelica, direktor JKP Zelenilo sa saradnicima.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00