petak, 29. jun 2018.  16:33h
Pročitano 2031 puta

Svečanost za najbolje maturante srednjih pančevačkih škola

Gradska svečanost za dobitnike diplome “Vuk Karadžić” i pohvale “Učenik generacije” u srednjim školama za školsku 2017/2018. godinu, održana je danas, u svečanoj sali Muzičke škole “Jovan Bandur”.

Sa dodele nagrada učenicima generacije i Vukovcima 10 pančevačkih srednjih škola Sa dodele nagrada učenicima generacije i Vukovcima 10 pančevačkih srednjih škola Pančevo.MOJKraj.rs

Svečanost je organizovao grad Pančevo uz muzički program u izvođenju učenika i nastavnika Muzičke škole “Jovan Bandur” Pančevo.

Ovim povodom najboljim maturantima obratio se gradonačelnik Saša Pavlov koji je istakao da je ovo jedan od momenata i dužnosti u kojima učestvuje kao gradonačelnik Pančeva i kao Pančevac i roditelj.

Veoma mi je drago što mogu da vas pozdravim i da vam čestitam na ostvarenom uspehu u školovanju i diplomi, u ime grada Pančeva i u svoje lično ime. Vi ste danas primer najvrednijeg što naš grad Pančevo može da pruži – mladi, talentovani i perspektivni ljudi koji predstavljaju pokretačku snagu i budućnost jednog društva. Lokalna samouprava nastoji da ceni i pre svega podrži vaše rezultate i dostignuća, trudeći se da obezbedi što bolje uslove za razvoj mladih. Tu smo da vas motivišemo da budete i vredni studenti, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Pančevo sprovodi programe i dodeljuje nagrade i najboljim studentima.

Dragi roditelji i profesori, veliki je vaš doprinos u uspehu naše dece, jer bez vaše podrške i usmeravanja bi bilo vrlo teško ovim mladim ljudima da ostvare ovakve rezultate. I na tome vam veoma hvala. Zato, draga deco, želim vam da ostvarite sve svoje snove, jer sve potencijale imate – mladi ste, vredni, pametni i sposobni. Čestitam vam na najuspešnijem mogućem završetku srednje škole i želim vama i vašim roditeljima i porodicama svako dobro i sve najbolje!, rekao je gradonačelnik Pavlov.

Na kraju školske 2017/2018. godine, 64 maturanata srednjih škola u gradu Pančevu steklo je diplomu “Vuk Karadžić”, a pohvalom “Učenik generacije” nagrađeno je 11 maturanata: odnosno 67 maturanata je steklo neko od navedenih priznanja, ili oba priznanja zajedno iz 10 srednjih škola. 

1. Gimnazije “Uroš Predić” Pančevo – 38 maturanata
2. Medicinske škole “Stevica Jovanović” Pančevo – 8 maturanata
3. Ekonomsko -trgovinske škole “Paja Marganović” Pančevo – 6 maturanata
4. Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” Pančevo – 3 maturanta
5. Tehničke škole “23. maj” Pančevo – 1 maturant
6. Mašinske škole”Pančevo” Pančevo – 4 maturanta
7. Poljoprivredne škole “Josif Pančić” Pančevo – 2 maturanta
8. Muzičke škole “Jovan Bandur” Pančevo – 1 maturant
9. Baletska škola „Dimitrije Parlić“ Pančevo – 3 maturanta
10. Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ Pančevo – 1 maturant 

I ove godine Grad Pančevo je nastavio dugogodišnju tradiciju nagrađivanja najboljih maturanata. Iz budžeta grada izdvojena su sredstva u iznosu od 670.000 za dobitnike diplome “Vuk Karadžić” i priznanje “Učenik generacije”, odnosno 10.000 za svaku pojedinačnu nagradu.

Pored novčane nagrade od po 10.000 dinara, Grad je takođe ove godine srednjim školama uplatio sredstva u novčanom iznosu od 79.400 dinara za kupovinu poklon knjiga. Ove knjige su maturantima podeljene na završnim svečanostima u njihovim školama.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00