četvrtak, 28. jun 2018.  13:41h
Pročitano 2107 puta

NIS i grad Pančevo zajedno za veću bezbednost u saobraćaju

U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na deonici opštinskog puta OP1, u zoni Rafinerije nafte Pančevo, predstavnici grada Pančeva i NIS a.d. Novi Sad, ugovorili su zajedničku investiciju, koja bi trebala da doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda na ovoj deonici.

Radovi će trajati mesec dana Radovi će trajati mesec dana Grad Pančevo

Tim povodom gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i direktor Bloka prerade NIS RNP Vladimir Gagić, obišli su započete radove i zajedno uputili apel vozačima da uspore i povećaju oprez u sabraćaju.

 

0 vladimir gagic i sasa pavlov ispred rafinerije

 

Broj poginulih i povređenih učesnika u saobraćaju u prethodnom periodu na pomenutom delu opštinskog puta, ukazao je da ovom problemu treba ozbiljno prići, jer se radi o opasnoj deonici puta.

Nakon nekoliko održanih sastanaka između predstavnika Gradske uprave i predstavnika NIS a.d., izrađen je Projekat unapređenja bezbednosti saobraćaja na deonici Spoljnostarčevačke ulice ispred Rafinerije nafte Pančevo i sklopljen je Ugovor o zajedničkom finansiranju radi izvođenja radova na unapređenju bezbednosti saobraćaja na deonici Spoljnostarčevačke ulice u Pančevu, ispred Rafinerije nafte Pančevo.

Predmet Ugovora je zajedničko investiranje na unapređenju bezbednosti saobraćaja, koje obuhvata postavljanje nove savremene saobraćajne signalizacije i opreme puta, postavljanje tehničkih sredstava za usporenje saobraćaja, svetlosne signalizacije, novih putokaza, zaštitnih pešačkih ograda, zaštitnih stubića, znakova sa radar detektorom, uklanjanje stare saobraćajne signalizacije, uređenje razdelnih ostrva i slično, a sve u skladu sa pomenutim Projektom. NIS je za ove namene izdvojio oko 8 miliona dinara.

 

0 radovi ispred rnp

 

Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave je izdalo saglasnost na Projekat i rešenje o tehničkoj regulaciji saobraćaja, te su pojedini radovi već započeti. Radovi se izvode preko izvođača čiji je izbor izvršio NIS a.d.

Radovi će trajati mesec dana.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

+1 #1 Pancevac 28-06-2018 18:35
Stavis krizni tok par komada i uspori saobraćaj. Tako jednostavno i glupo al deluje. Netreba nikakvi semafori kamere itd.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00