sreda, 27. jun 2018.  20:25h
Pročitano 1868 puta

Krajem maja objavljen školski časopis „Lude godine“

Novo izdanje školskog časopisa „Lude godine“ osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela objavljeno je pred kraj školske godine, krajem maja, povodom Dana škole.

Osnovna škola u Banatskom Novom Selu Osnovna škola u Banatskom Novom Selu Pančevo.MOJKraj.rs

Već godinama, pa sad i decenijama unazad, ne redovno ali uporno OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela objavljuje školski list „Lude godine“. Izlazak školskog lista vezan je za obeležavanje Dana škole krajem maja i završetak školske godine. 

Uređuje ga učenička redakcija (Anđela Paunović, Ivana Ivanović, Iva Novaković, Tamara Jokić, Minja Bogojević, Marta Jović, Vuk Krivokuća) koja se bavi pisanjem i prikupljanjem tekstova, fotografisanjem i ilustovanjem, i nastavnice Tina Tomašević i Snežana Knežević. Mali novinari bave se fotografisanjem i praćenjem događaja u toku školske godine kako bi napravili kratak pregled za novine. U radu redakcije pomažu i drugi nastavnici. 

Ove godine su pesme i sastave na srpskom i rumunskom jeziku prikupile i nastavnice Gordana Topić, Silvana Novaković, Mariana Karabaš, a u pravljenju priloga iz istorije i geografije i prikupljanju bisera sa časova i Trezika Roškulec i Branka Stjepanović. 

 

0 lude godine casopis 2018

 

Za izgled „Ludih godina“ pobrinula se nastavnica likovne kulture Snežana Knežević koja je tehnički uredila ceo list i osmislila zabavne strane. 

Ove godine list je tematski vezan za profesionalnu orijentaciju, pa su novinari, članovi redakcije uradili kratke intervjue sa ljudima uspešnim u svojim profesijama, pedagog škole Jelena Bogojević ohrabrila je učenike svojim savetima kako da izaberu pravi put do željene škole, a zatim i koji je najbolji način za rešavanje problema. 

Časopis je bogat i dečjim likovnim radovima. Učenici su bili i modni kreatori i kostimografi, a u anketi koja je urađena sa svim učenicima od 5. do 8. razreda odabrali smo hitove za 2018. godinu, odnosno omiljenu knjigu, film, seriju, jutjubera...  

Autor:  S.K.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00