nedelja, 16. avgust 2015.  16:56h
Pročitano 1718 puta

Od sada “Liceulice” i u Pančevu

Časopis “Liceulice” u kojem se nalaze zanimljivi tekstovi o umetnosti, lične priče, korisne informacije i nova znanja od sada je moguće čitati i u Pančevu, u nekoliko lokala.

Časopis “Liceulice” od sada je moguće čitati i u Pančevu, u nekoliko lokala Časopis “Liceulice” od sada je moguće čitati i u Pančevu, u nekoliko lokala ŽMIG

Časopis “Liceulice” se može naći u lokalima Caffe Bar Two Towers, Coffee Shop, Štab Pogon, Frizerski salon Gentleman style, Frizerski salon Roccoco, Picerija Sokak, Cafe Brasileiro i Galleria Caffe.

Organizacija Liceulice od 2010. godine realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama, sa ciljem njihove veće ekonomske, kulturne i socijalne uključenosti. Program se realizuje kroz više aktivnosti, a najvidljivija od njih je izdavanje magazina Liceulice i njegova distribucija kroz mrežu  prodavaca (socijalno ugrožene i marginalizovane osobe), koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

Zahvaljujući njihovim donacijama Ženska mirovna grupa iz našeg grada obezbediće osveženje i materijal za događaj Ženski dan u Pančevu, na čemu im se zahvaljuju.

Marina Balaž iz ŽMIG-a kaže da učesnice Ženskog dana takođe mogu donirati novčani prilog za ovaj časopis na samom događaju i na taj način pružiti podršku za održavanje narednog Ženskog dana.

U ovim lokalima sugrađani mogu čitati Liceulice, a ukoliko budu zainteresovani za časopis, moći će svoj primerak da nabave u septembru. Najmanji iznos donacije je 150 dinara, kaže Marina Balaž.

Magazin “Liceulice”, kao nezavisni magazine i vid socijalnog preduzetništva, posvećen je univerzalnim vrednostima modernog društva, principima jednakosti, demokratije i humanosti, zalaže se za prava ugroženih i marginalizovanih grupa i pojedinaca, za saradnju i integraciju, za zdravo fizičko i mentalno okruženje, za održivi razvoj, a protiv nasilja, rasizma i mržnje svake vrste.

Magazin Liceulice (uz  veb portal, društvene mreže, i druga izdanja) uspeo je da se profiliše kao jedinstvena medijska platforma u celom regionu, namenjena afirmaciji aktivizma i promociji vrednosti građanskog društva.

Posebno je usredsređen na tri velika izazova: očuvanje životne sredine, demarginalizaciju grupa, pojedinaca, stavova i ideja i unapređenje javnog interesa i javnog prostora, objasnila je naša sagovornica.

Ženska mirovna grupa je ovog leta pokrenula distribuciju Liceulice i u Pančevu, a do sada su distribuirana dva broja.

 

Autor:  V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00