sreda, 13. jun 2018.  22:54h
Pročitano 2283 puta

Turistička organizacija Pančevo u akciji za đake "Upoznaj svoj grad"

Turistička organizacija grada Pančeva sprovodi akciju „Upoznaj svoj grad“ u saradnji sa osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Pančeva.

Ovako je bilo 31. maja kada su deca iz OŠ Banatski Brestovac obilazila grad i vozila se katamaranom Ovako je bilo 31. maja kada su deca iz OŠ Banatski Brestovac obilazila grad i vozila se katamaranom Pančevo.MOJKraj.rs

U okviru ove akcije sprovodi se edukacija i upoznavanje osnovaca i srednjoškolaca sa znamenitostima grada Pančeva i muzejima uz pratnju stručnog turističkog vodiča. 

Takođe se organizuje i upoznavanje grada sa reke uz vožnju kamatamaranom „Panuka“.

Po dve grupe dece na taj način upoznaće grad Pančevo i 14, 15. i 16. juna iz OŠ “Olga Petrov” iz Banatskog Brestovca, iz OŠ “Sveti Sava” iz Pančeva i Gimnazije “Uroš Predić” iz Pančeva.

Prošle godine Grad Pančevo kupio je turističko plovno vozilo, koje je dobilo ime "Panuka", a ove godine je Turistička organizacija Pančeva došla na ideju da u saradnji sa osnovnim i srednjim školama pokrene akciju upoznavanja Pančeva s reke. 

 

0 prva grupa dece iz brestoca

 

Prva škola koja je odlučila da povede svoje đake na obilazak Pančeva bila je osnovna škola "Olga Petrov" iz Banatskog Brestovca.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da je ova akcija važna za obrazovanje dece i promociju grada i jako mali broj njih je do sada imao priliku da vidi Pančevo s reke.

Imaće turu od našeg gradskog pontona na obali Tamiša, prema Preobraženskoj crkvi i starom mlinu, pa će se vratiti do kula bliznakinja, svetionika naših, jedinih na čitavom toku Dunava. Akciju smo pokrenuli baš zato što ni stariji, a kamoli mlađi Pančevci, ne znaju dovoljno o svom gradu i onome po čemu smo posebni u svetu, kao što su kule na ušću Tamiša u Dunav, objasnio je Stoilković.

Planirano je da se katamaranom voze sve osnovne i srednje škole koje to budu želele, a za sada su reakcije škola pozitivne.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(11 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00