subota, 9. jun 2018.  06:21h
Pročitano 3273 puta

Dani Vajferta: Više hiljada Pančevaca na koncertu Crvene Jabuke

Prvog dana manifestacije Dani Vajferta više hiljada građana prisustvovalo je programu koji je počeo još u 17 časova, a najmasovnije bilo je na koncertu grupe Crvena Jabuka.

Koncert Crvene Jabuke u Pančevu pred više hiljada posetilaca Koncert Crvene Jabuke u Pančevu pred više hiljada posetilaca N.S.

Više od tri sata ovaj bend uveseljavao je publiku svih generacija, a i kiša koja je pala nekoliko puta tokom koncerta nije kvarila uživanje.

Trg u Ulici Nikole Tesle i okolne ulice bile su male za sve zainteresovane da prisustvuju koncertu Crvene Jabuke.

 

1 koncert crvene jabuke i ljudi na trgu

 

Pre njih nastupili su i pančevački bend Rezervni plan, a od 17 do 20 sati nastupali su pančevački muzičari, kulturno-umetnička društva iz Pančeva i okoline, dečji hor Vokal kids.

Na svečanom otvaranju nešto posle 20 sati prisutnima su se obratili Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančeva, Maja Vitman, gradska menadžerka i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva koji je manifestaciju proglasio svečano otvorenom i poželeo svima da uživaju u naredna tri dana u raznovrsnom programu.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo istakao je da je manifestacija svake godine sve veća i brojnija, kako po broju izlagača tako i po broju posetilaca.

Prošle godine smo imali 16 kraft pivara, a ove godine ih je 30. Pančevo je sve važnije na mapi zanatskog pivarstva, a kao grad sa dušom Pančevo privlači i sve više posetilaca iz cele zemlje i inostranstva, kazao je Stoilković na svečanom otvaranju.

 

1 30 kraft pivara je predstavilo svoje pivo

 

Maja Vitman, gradska menadžerka je podsetila da manifestacija Dani Vajferta puno znači za Pančevo jer je Strategijom razvoja grada predviđen i razvoj turizma.

Ovo je još jedna od razvojnih grana i potencijala Pančeva. Uskoro ćemo biti svedoci i novog industrijskog ciklusa, s obzirom da ime koje krasi ovu manifestaciju, iza njega stoji veliki privredni razvoj koji je stvorio Đorđe Vajfert i ostavio u amanet svima nama, rekla je Maja Vitman.

 

0 sasa pavlov je svecano otvorio manifestaciju

 

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva je podsetio da je ova manifestacija već na samom početku proglašena najuspešnijom manifestacijom.

To govori da smo dobro pogodili senzibilitet ovog kraja i pre svega ovog grada. S razlogom se održava na Trgu Đorđa Vajferta, ispred njegove rodne kuće i nosi slogan “Mesto odakle je sve počelo”. Idemo u susret 300 godišnjici industrijske proizvodnje piva, a danas promovišemo zanatstvo i zanatsku proizvodnju piva, kazao je Pavlov na svečanom otvaranju.

Drugog dana manifestacije u subotu, 9. juna, u muzičkom delu programa od 19 do 1 sat nakon ponoći na centralnoj bini u Ulici Nikole Tesle smenjivaće se rok bendovi: “Mocart kugle”; “Period”; Atomsko sklonište Tribute band i Cactus Jack.

Pre njih od 17 do 19 časova predstaviće se kulturno-umetnička društva iz Pančeva i okoline.

Od 14 do 20 sati u dvorištu Vajfertove pivare biće organizovano prvo regionalno Homebrew takmičenje (takmičenje u kuvanju piva) na kojem će učestvovati 66 pivara.

Od 17 do 1 sat nakon ponoći u Ulici Nikole Tesle biće štandovi sa kraft pivarama i gastronomskim specijalitetima, dok će na Trgu Slobode biti predstavljeni stari zanati i rukotvorine različitih udruženja građana i pojedinaca.

 

1 na trgu slobode sajam zanata

 

U pratećem delu programa od 15 do 16 sati građani će u pratnji turističkog vodiča moći da obiđu Vajfertovu rutu, a od 15.30 u prostorijama Turističke organizacije Pančevo biće organizovanje predavanje o tome kako da kraft pivari i poljoprivredni proizvođači dođu do bespovratnih sredstava.

Od 17.30 do 18 sati u Narodnom muzeju koncert na harfi održaće Ana Marija Franc, a zatim će od 18 do 19 sati polaznici grupe za istoriju Centra za talente iz Pančeva održati predavanje o porodici Vajfert, Crkve svete Ane, Urošu Prediću i Olgi Smederevac.

 

2 dan program

 

Dani Vajferta trajaće ove godine tri dana i završiće se 10. juna koncertom Vajfertovih tamburaša i grupe Legende.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(16 glasova)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00