sreda, 6. jun 2018.  12:11h
Pročitano 1767 puta

Princeza Katarina Karađorđević donirala Sigurnoj kući igračke i sredstva za higijenu

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina u pratnji članica Udruženja Lajflajn Čikago (LifeLine Chicago) Sonje Ogrizović i Melani Sever posetila je Prihvatilište za žene i decu žrtve porodičnog nasilja - Sigurnu kuću Pančevo.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina Karađorđević posetila je Sigurnu kuću u Pančevu Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina Karađorđević posetila je Sigurnu kuću u Pančevu Sigurna kuća

Prilikom posete, NJKV Katarina prisutnim korisnicama i deci uručila je igračke i pakete (sredstva za ličnu higijenu) koje je doniralo Udruženje Lajflajn.

Udruženje Lajflajn je doniralo obuću i odeću i druge potrepštine, a Kolo Srpskih sestara je prikupilo i doniralo igračke. 

 

paketi igracke

 

Nakon oficijalnog dela upoznavanja i predstavljanja rada Prihavtilišta sa jedne strane i Fondacije sa druge strane, sa princezom i članicama udruženja razgovarano je na temu potreba žrtava porodičnog nasilja i načina na koji NJKV i udruženje mogu da pomognu i podrže rad Prihvatilišta i naročito ekonomskom osnaživanju žena žrtava porodičnog nasilja. Princeza Katarina je izrazila slaganje sa isticanjem važnosti faktora ekonomske i materijalne samostalni pri izlasku iz nasilja. Ona je pokazala spremnost da u ovim aktivnostima pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. 

Poseban utisak na nas je ostavila neposrednost i toplina NJKV Katarine u kontaktu sa korisnicama i naročito decom, i zainteresovanost da u razgovoru sa njima dođe do saznanja o njihovom potrebama, mogućnostima i planovima, željama, saopšteno je iz Sigurne kuće Pančevo.

NJKV Katarina bila je 25. maja u poseti ovoj ustanovi.

Autor:  J.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00