utorak, 5. jun 2018.  11:41h
Pročitano 7153 puta

Crvena jabuka i Legende na “Danima Vajferta” od 8. do 10. juna

Na ovogodišnjim petim “Danima Vajferta” u Pančevu, od 8. do 10. juna, predstaviće se 26 kraft pivara iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, a u muzičkom delu programa između ostalih nastupiće “Crvena jabuka” i “Legende”.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo na konferenciji za novinare najavio je program ovogodišnjih Dana Vajferta Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo na konferenciji za novinare najavio je program ovogodišnjih Dana Vajferta Pančevo.MOJKraj.rs

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo najavio je na konferenciji za novinare da od ove godine manifestacija “Dani Vajferta” postaje međunarodna jer ćemo po prvi put u Pančevu imati prilike, da pored domaćih kraft pivara probamo i zanatsko pivo pivara iz Hrvatske i Mađarske.

Sva tri dana pivare će imati svoje štandove u Ulici Nikole Tesle od 17 sati do 1 sat posle ponoći. Među izlagačima biće i pet pančevačkih kraft pivara. U isto vreme na Trgu Slobode biće postavljeni štandovi na kojima ćemo promovisati stare zanate, a u Ulici Nikole Đurkovića biće organizovana promocija gastronomskih specijaliteta. U programu Dana Vajferta nastupiće više od 45 udruženja i predstaviće svoje aktivnosti, najavio je Stoilković.

Osim toga, u vreme manifestacije u staroj pivari biće organizovano prvo regionalno takmičenje u Homebrew (kućnom kuvanju piva). Za takmičenje se prijavilo 66 proizvođača piva iz cele Evrope. Takmičenje će biti sprovedeno u subotu, 9. juna od 14 do 20 sati u bašti stare Vajfertove pivare.

Iako će program u petak, 8. juna početi već u 17 časova kada će se na glavnoj biti, na Keju Radoja Dakića, predstavljati pančevački umetnici i Kulturno-umetnička društva, svečano otvaranje zakazano je za 20 sati. Manifestaciju peti “Dani Vajferta” otvoriće gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Potrudili smo se da u skladu s mogućnostima organizujemo bogat, kvalitetan i raznovrstan kulturno-zabavni program, s nekim zvučnijim imenima, tako da će Pančevci ove godine moći da slušaju poznate hitove Crvene jabuke i grupe Legende, najavio je Stoilković.

 

konferencija za novinare u Turistickoj povodom Dana Vajferta

 

U muzičkom delu programa u petak, 8. juna u 20.30h sviraće pančevački rok bend “Rezervni plan”, a od 22 do 1 sat nakon ponoći koncert će održati grupa “Crvena jabuka”.

U subotu, 9. juna od 19 do 20:30 nastupiće bend “Mocart kugle”, od 20:30 do 22 pop rok bend “Period”, od 22 do ponoći grupa “Atomsko sklonište Tribute Band”, a od ponoći do 1 sat “Cactus Jack” bend.

U nedelju, 10. juna od 17 do 19 časova na glavnoj bini nastupiće različita kulturno-umetnička društva s teritorije Pančeva, od 19 do 20:30 “Quart Core” bend, a od 20.30 do 22 sata Pančevci će uživati uz muziku tamburaškog orkestra “Vajfertov bend”. Od 22 sata do ponoći nastupiće grupa “Legende”.

 

0 plakat Dani Vajferta

 

Sva tri dana manifestacije JKP ATP Pančevo organizovaće noćni prevoz putnika autobusima ka naseljenim mestima, a poslednji polazak biće u 2 sata iz Pančeva.

Takođe, na liniji Pančevo-Beograd-Pančevo te tri večeri biće i noćnih polazaka ka Beogradu i Pančevu na svakih pola sata do dva sata ujutru, kako bi i gosti iz Beograda mogli da prisustvuju manifestaciji i koncertima.

Zbog manifestacije “Dani Vajferta” pojedine ulice u centru grada od 8. do 10. juna biće zatvorene za saobraćaj kako bi građani mogli nesmetano da prisustvuju svim programima. 

U petak, 8. juna u pratećem delu programa biće organizovana izložba banatskih nošnji, kao i nastup dečjeg hora “Vokal kids”.

U pratećem delu programa u subotu i nedelju, 9. i 10. juna, u Narodnom muzeju Pančevo biće organizovana predavanja polaznika Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin”, grupe za istoriju, pod nazivom “Prilozi istoriji Pančeva”. Oni će 9. juna od 18 do 19 časova govoriti o manje poznatim detaljima iz života porodice Vajfert, Crkvi svete Ane, Urošu Prediću i Olgi Smederevac. Pre njih, od 17:30 do 18 sati koncert će imati harfistkinja Ana Marija Franc.

U nedelju, 10. juna od 17 do 18 sati koncert u Muzeju prirediće škola gitare “Gitarta”, a od 18 do 19 časova u Narodnom muzeju biće organizovana predavanja o manje poznatim detaljima iz života Svetislava Kasapinovića, Mihajla Pupina i Mihovila Mihaljevića.

Nikola Dragaš, poznati karikaturista iz Pančeva, u okviru dečjeg programa 10. juna upriličiće školu karikature od 17 do 19 časova.

Gradsku manifestaciju “Dani Vajferta organizuje Turistička organizacija Pančevo uz podršku Grada Pančeva.

Kompletan program i detalje u vezi s manifestacijom “Dani Vajferta” možete pronaći i na zvaničnoj FB stranici i sajtu manifestacije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(23 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00