ponedeljak, 4. jun 2018.  10:35h
Pročitano 1128 puta

Sprovedena akcija “Budi viđen, sačuvaj glavu”

Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva, u saradnji sa Centrom za bezbednost saobraćaja i Udruženjem građana „Ulice za bicikliste”, 31. maja u ulicama Lava Tolstoja i Oslobođenja u Pančevu, organizovali su akciju pod nazivom „Budi viđen, sačuvaj glavu“, namenjenu povećanju bezbednosti biciklista u saobraćaju.

Za svega 15 minuta podeljeno je 140 kompleta svetala i isto toliko komada zvona Za svega 15 minuta podeljeno je 140 kompleta svetala i isto toliko komada zvona Grad Pančevo

Biciklistima koji su vozili neosvetljene bicikle uručena su besplatna svetla i zvona. Ukazano im je na značaj upotrebe svetala kao i na opasnosti koje mogu nastati usled nepoštovanja propisa i pravila saobraćaja. Od policije je biciklistima, koji nisu imali svetla i biciklistima sa neispravnim svetlima, došla i opomena. Reakcije biciklista su bile pozitivne. Za svega 15 minuta podeljeno je 140 kompleta svetala i isto toliko komada zvona.

Prema istraživanju Centra za bezbednost saobraćaja i Udruženja građana „Ulice za bicikliste”, čak 80% biciklista u Srbiji nema adekvatno osvetljenje za bicikl, što može biti potencijalno opasno po njihovu bezbednost. Pomenuta akcija predstavlja odgovor grada Pančeva na ovaj problem.

 

0 biciklisti u ulici Lva tolstoja

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00